Zussen Debbie en Yvonne fietsen ter ere van hun vader de HerinneringenRit 

Op 17 september doen Yvonne uit Ankeveen en Debbie uit Bussum mee aan de HerinneringenRit, hét fietsevenement van Alzheimer Nederland waar geld ingezameld wordt voor méér onderzoek naar dementie. Yvonne las over de Herinneringenrit en wist meteen dat ze deze rit graag zou willen rijden ter ere van haar vader die in februari op 90-jarige leeftijd is overleden. En dan vooral met haar zusje Debbie. De teller van hun actie staat inmiddels op €1.915,-! 

 “Als onderdeel van het rouwtraject vond ik dit een mooi doel,” vertelt Yvonne. “Ik vroeg Debbie of zij er ook iets voor voelde en die zei meteen; JA. M’n vader is zo’n onderdeel van mijn leven geweest. Hij heeft voor ons gezorgd en wij hebben voor hem mogen zorgen in het laatste stuk van zijn leven. Het is ook een stukje loslaten, achterlaten. Als je zo lang en zo intensief voor iemand gezorgd hebt, dan moet je daar ook van weg groeien. Dat is moeilijk en vraagt tijd en een mooie actie zoals de Herinneringenrit… We gaan ons stinkende best doen om een prachtig sponsorbedrag bijeen te brengen en zullen zo trots als een pauw voor ‘Onze paps’ de Herinneringenrit rijden.”  

Meerdere afstanden én Onvergetelijke kilometer rondom Amersfoort  
Er zijn fietsroutes van 40 km, 80 km, 120 km en 160 km. Zo kan iedereen meedoen: van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten, en van jong tot oud. Welke afstand deelnemers ook kiezen, samen met een team fiets je altijd door de prachtige omgeving van Amersfoort. Alle routes leiden langs de Onvergetelijke kilometer. Een moment om even vaart te minderen om samen oude herinneringen op te halen en nieuwe te beleven.   

Doe ook mee aan de HerinneringenRIt en stop dementie!  
Niets is mooier dan het maken van herinneringen. Zeker samen met anderen én een gezamenlijk doel. Daarom dagen we je uit om op 17 september 2022 met familie, vrienden, buren en collega’s te fietsen voor een toekomst zonder dementie. Doe ook mee aan de HerinneringenRit 2022!
www.herinneringenrit.nl  
Foto’s: aangeleverd
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Eetadressen gezocht: nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje
Velsen – Sinds enkele maanden worden in Velsen vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen....
Read More
0 replies on “Zussen Debbie en Yvonne fietsen ter ere van hun vader de HerinneringenRit ”