Zondagochtenden wereldmuziek concerten in Haarlem

‘Helende Geluiden’ gaat in samenwerking met Circus Hakim op een aantal zondagochtenden wereldmuziek concerten organiseren onder de naam “Matinee Mondial”. Nu het programma Vrije Geluiden helaas niet meer op de zondagochtenden op t.v. te zien is kunnen mensen in Haarlem op de zondagochtend prachtige wereldmuziek gaan beleven. 

Lamia Yared opent seizoen ‘Matinee Mondial’ op 1 maart

Zangeres Lamia Yared brengt een zeldzaam repertoire van klassiek Turkse en Arabische muziek weer tot leven die  teruggaat tot de 12e en 13e eeuw. Als gepassioneerde vertolkster van traditionele muziek uit het Nabije Oosten heeft zij zich lange tijd verdiept in de kunst van de oriëntaalse zang. Zij deed dit onder meer door reizen naar Griekenland, Turkije en Libanon waar zij beroemde vertolkers raadpleegde en nauwgezet onderzoek deed. Ze neemt ons mee terug in de tijd met oude klassiek Arabische, Ottomaanse en Perzische muziek zoals deze ooit werd vertolkt door muzikanten die van hof naar hof reisden, in een gebied dat zich uitstrekte van Perzië tot in Andalusië. In haar recent verschenen album ‘Chants des Trois Cours’ brengt Lamia een eerbetoon aan deze oeroude liederen. Het is de neerslag van optredens in vele landen en nu dus ook in Haarlem. 

Datum: Zondag 1 maart 2020
Tijd: 11.00 – 13.00 (inloop vanaf 10.30)
Locatie: Circus Hakim Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem
Entree volwassenen: € 17,50 aan de deur, in de voorverkoop in de winkel Ananda (Kleine Houtstraat 36, 2011 DN Haarlem) entree € 13,00.  Haarlem Pas / CJP € 10,00. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Planten sfeerbepalend op balkon en terras
De Nederlander geeft het eigen balkon of terras een gemiddeld rapportcijfer van...
Read More
0 replies on “Zondagochtenden wereldmuziek concerten in Haarlem”