Zomer op het Plein!

Het podium op het Canadaplein in Alkmaar is deze zomer weer gereserveerd voor grote namen als Ali B & Brownie Dutch, Kenny B, Her Majesty, Lucky Fonz III en vele anderen. Elke zondagmiddag van 19 juni tot en met 7 augustus barst het van de muziekoptredens op het Canadaplein. Blue Grass Boogiemen komt op zondag 19 juni met ‘High-energy bluegrass en countrymuziek’ en rock-‘n-roller Danny Vera zingt legendarische nummers van Roy Orbison, Johnny Cash en Elvis Presley. Zangeres Beatrice van der Poel vertelt in ‘Electric Lady’ over het leven van Jimi Hendrix en zingt zijn nummers op een verrassende manier (zaterdag 16 juli) en op zondag 17 juli is het groot feest met het Broken Brass Ensemble (hiphop en funk) en Soweto Soul. Deze groep Zuid-Afrikaanse artiesten brengt met een swingend concert een eerbetoon aan de muzikale ziel van de townships. Ook een eerbetoon, maar dan aan Crosby, Stills Nash & Young, brengt Her Majesty op zondag 24 juli. Een must voor de liefhebber van Westcoast-pop. Op 31 juli is een nieuwe vorm van gospel te horen tijdens een optreden van Gospel Sessions met de Amerikaanse zangeres Michelle David. En het energieke Beans & Fatback brengt diezelfde middag een energieke performance vol country, blues en soulnummers.

Net als voorgaande jaren zijn de zaterdagavonden gereserveerd voor kleinkunstoptredens. Geniet van mooie liedjes van Lieve Bertha of van de prachtige ode aan Maarten van Roozendaal ‘Om te janken zo mooi’ van Elke Vierveijzer (zaterdag 23 juli). Er is cabaret van Kiki Schippers (winnaar Camaretten 2014) en Kirsten van Teijn (zaterdag 30 juli) . De laatste geeft een voorproefje van haar muzikale voorstelling ‘Zalf’, die volgend theaterseizoen in De Vest te zien is. En rockzangeres Anneke van Giersbergen (ex ‘The Gathering’) laat op zaterdag 6 augustus de jaren ’80 herleven in een ode aan Madonna (‘De nieuwe Madonna).

In ‘De Uitdaging’ op zaterdag 25 juni is het publiek getuige van een muzikaal rendez-vous tussen operazangeres Tania Kross en zangeres / actrice Meral Polat. Een muzikale avond vol verrassing en verbinding. Talentstage is dit keer met Ali B en Brownie Dutch. Op zondagmiddag 26 juni worden zij begeleid door studenten van Conservatorium Haarlem, die al eerder door hen geselecteerd zijn. Alle acts zijn gratis toegankelijk. Foto: Cooper Seykens.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Hobby & Vrije Tijd 2018 in vernieuwde vorm

Na een succesvolle afsluiting in 2017 staat Hobby & Vrije Tijd 2018...
Lees meer