Zesde buitentappunt ANWB en PWN in gebruik genomen bij De Zaanse Schans

Op donderdag 11 juli werd bij de Zaanse Schans, in samenwerking met PWN en ANWB, het zesde buitentappunt in gebruik genomen. Kraanwater in Nederland is duurzaam en van top kwaliteit. Uit eigen onderzoek blijkt dat zes op de tien buitenlandse toeristen hier liever flessenwater drinken. Gebieden waar jaarlijks veel toeristen komen, zoals bij de Zaanse Schans, mogen in ons netwerk van watertappunten daarom niet ontbreken. Toeristen die Nederland bezoeken kunnen hiermee laten zien dat hier het lekkerste water van uitstekende kwaliteit gewoon uit de kraan komt. Wij zijn daarom blij dat de ANWB en de Zaanse Schans onze doelstelling ondersteunen en bijdragen aan dit netwerk van watertappunten.
PWN wil op zoveel mogelijk publieke plekken in Noord-Holland kraanwater aanbieden, omdat ons water zuiver, lekker, gezond én ook nog eens goed voor het milieu is. Dat is de reden dat wij inmiddels alweer zeven jaar geleden begonnen zijn met het plaatsen van openbare tappunten. Inmiddels staan al meer dan honderd van deze tappunten in Noord-Holland. Daar zijn we heel trots op!
Het is goed om te merken dat veel mensen en organisaties op dit moment bezig zijn met kraanwater als alternatief voor flessenwater. Op festivals en in de horeca is er steeds meer vraag naar kraanwater en dat is een mooie ontwikkeling. De NS kondigde recent aan dat ze op 200 treinstations watertaps willen plaatsen. Ook is PWN al geruime tijd bezig met binnentappunten voor scholen, sportverenigingen en andere binnenruimten waar veel mensen komen.
Met al deze initiatieven wil PWN het drinken van kraanwater stimuleren en het gebruik van plastic wegwerpflessen tegengaan. Duurzaam ondernemen zit bij PWN in de genen.
Foto v.l.n.r. de heer Boontje, ANWB Bondsraadslid Noord-Holland, de heer Van der Meer, directeur De Zaanse Schans, mevrouw Van Wesemael, sectordirecteur PWN Natuur & Beleving (Foto: Rob van Wieringen)
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Is het voorjaarsmoeheid of je hart?
De dagen worden langer, de lente staat voor de deur. Dat betekent...
Read More
0 replies on “Zesde buitentappunt ANWB en PWN in gebruik genomen bij De Zaanse Schans”