Zaterdag 16 oktober lezing: ’De geschiedenis van de onderzeeboot’

De eerste werkende onderzeeboot is door Cornelis Drebbel gebouwd in 1624. Daarna ontwikkelde deze techniek zich snel. De Turtle was een eenmansduikboot, ook van hout gebouwd, met een booromslag aan boord om een gat in een Engels schip te boren en daar een ontploffingslading in aan te brengen. Deze is tijdens de Amerikaanse bevrijdingsoorlog gebruikt.

De Hunley was de eerste duikboot die op 15 oktober 1863 tijdens de Amerikaanse burger oorlog een schip opblies. Er werden ook  menselijke torpedo’s gebouwd waarmee o.a. slagschepen zijn opgeblazen. Er zijn ook mini U boten zoals de Bibber gebouwd. De eerste Duitse U boot in de Tweede Wereldoorlog  is in Nederland ontworpen en gebouwd en als bouwpakket naar Duitsland gebracht.

In WO2 ging de ontwikkeling snel, zoals de ontwikkeling van torpedo’s.

Hans behandelt ook de ontwikkeling van de onderzeeboten van de Nederlandse Marine en ontsnappingen uit gezonken onderzeeboten en natuurlijk mag de atoom onderzeeboot niet ontbreken.

Kortom, het is een boeiende geschiedenis.

Hans houdt deze lezing twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

Bezoekers van het museum kunnen deze lezing gratis bijwonen

Openingstijden

Het museum is geopend op zaterdag en de 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Toegang reserveren

Bezoekers wordt gevraagd zich op te geven op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nlInstagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Amsterdam Sinfonietta brengt de clip Misirlou uit
Vrijdag 29 januari lanceert Amsterdam Sinfonietta de muziekvideo Misirlou, gemaakt door Maarten Corbijn...
Read More
0 replies on “Zaterdag 16 oktober lezing: ’De geschiedenis van de onderzeeboot’”