Xandra en Lola Brood slaan eerste uitgifte Herman Brood op 75e geboortedag

Vandaag, op de 75e geboortedag van Herman Brood, hebben Xandra en Lola Brood samen de eerste uitgifte geslagen ter ere van de overleden kunstenaar. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats voor het Hilton Hotel in Amsterdam. Hartsvriend Bart Chabot gaf een toespraak. De Herman Brood-uitg...
Vandaag, op de 75e geboortedag van Herman Brood, hebben Xandra en Lola Brood samen de eerste uitgifte geslagen ter ere van de overleden kunstenaar. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats voor het Hilton Hotel in Amsterdam. Hartsvriend Bart Chabot gaf een toespraak. De Herman Brood-uitgiften, geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt, zijn te bestellen op knm.nl/hermanbrood. 

Dit jaar zou kunstenaar Herman Brood 75 jaar geworden zijn en is het tevens twintig jaar geleden dat hij een einde maakte aan zijn leven. Als eerbetoon aan de bekende kunstenaar heeft de Koninklijke Nederlandse Munt drie exclusieve uitgiften én een augmented reality beleving gelanceerd. Het eerste exemplaar van de Herman Brood-uitgifte werd geslagen met een historische slingerpers door weduwe Xandra en dochter Lola Brood voor het Hilton Hotel in Amsterdam.

Herman Brood 
Herman Brood is onder het Nederlandse publiek voornamelijk bekend door zijn muzikale en creatieve talent. Hij was van jongs af aan al bezig met muziek maken en tekenen. Zijn grootste muzikale succes was de band Herman Brood & His Wild Romance en de hit Saturday Night . Daarnaast was Brood een getalenteerde kunstenaar. Zijn beeldende kunst wordt over het algemeen gekenmerkt door grote doeken met felle kleuren gemaakt met een spuitbus. Bovendien heeft hij ook vele pentekeningen gemaakt. Op 11 juli 2001 beëindigde Brood zijn leven. 

Haal een Brood in huis! 
Naast de drie uitgiften heeft de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met VR Owl ook een augmented reality beleving ontwikkeld. De beleving plaatst via de camera Broods kunstwerk The Beat Goes On en door Xandra Brood geselecteerde pentekeningen in de ruimte waarin de gebruiker zich bevindt. De AR beleving is door iedereen met een smartphone te gebruiken via de weblink www.brood75.nl. 

Ontwerp en oplage 
De Koninklijke Nederlandse Munt slaat drie uitgiften ter ere van Broods 75e geboortedag: een uitgifte in coincard en een zilveren uitgifte met kleur, verpakt in een thematische koker inclusief Certificaat van Echtheid. Bovendien wordt er een extra grote zilveren uitgifte geslagen, met een diameter van 60 mm. Deze uitgifte wordt met de hand geëmailleerd door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt en heeft een zeer gelimiteerde oplage van 75 stuks, wat de 75e geboortedag van Brood symboliseert. De Herman Brood-munten zijn verzamelaarsitems van hoge kwaliteit en geen wettig betaalmiddel. De uitgiften zijn strikt gelimiteerd en direct te bestellen op www.knm.nl/hermanbrood 

Over de Koninklijke Nederlandse Munt 
Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten.

Foto’s: aangeleverd
Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Sonnevelds ‘Het Dorp’ nummer 1 in Evergreen Top 1000
Het Dorp van Wim Sonneveld is de onbetwiste nummer 1 in de...
Read More
0 replies on “Xandra en Lola Brood slaan eerste uitgifte Herman Brood op 75e geboortedag”