Woody Allen & The Eddy Davis New Orleans Jazz Band kondigt Amsterdamse show aan

Woody Allen & The Eddy Davis New Orleans Jazz Band begint zijn Europese tour met een exclusieve show in Amsterdam. De beroemde filmmaker is tevens klarinettist en brengt met musical director Eddy Davis en hun formatie, op maandag 24 juni een bezoek aan Carré. Tickets zijn vanaf 4 februari te koop via www.woodyallenlive.nl.

De show wordt geïmproviseerd zonder een vaste setlist en bestaat uit een gevarieerde collectie vroege twintigste-eeuwse liedjes, hymnes, blues, geïnspireerd op het werk van op legendarische artiesten zoals Sidney Bechet, George Lewis , Johnny Dodds, Jimmie Noone en Louis Armstrong. Woody Allen komt voor het eerst in 10 jaar als muzikant naar Nederland voor een optreden.

Al 36 jaar vermaakt Woody en zijn New Orleans Jazz Band, onder leiding van muzikaal leider Eddy Davis, het publiek met een unieke mix van muziek geïnspireerd op New Orleans. In 1996 deden zij hun allereerste Europese tournee, waarin ze negentien concerten in 21 dagen speelden. Dit werd vastgelegd voor de veelgeprezen documentaire “Wild Man Sings the Blues”, die is verfilmd door Oscar-winnende regisseur Katherine Bigelow, die Woody en de band gedurende de tour volgde.

Woody en de band spelen regelmatig uitverkochte shows in The Café Carlyle in New York, dat beroemd is om zijn muzikale erfgoed. Allen komt niet vaak naar Europa voor optredens, alleen deze zomer staat hij in München, Milaan en in Carré te Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Coronavirus kan hartschade veroorzaken

Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus en lopen...
Lees meer