Witte Wieven in het Geestmerambacht klaar om te ontspruiten!

Midden in de prachtige natuur van het Noord-Hollandse recreatiegebied Geestmerambacht verrijst de theatrale installatie Witte Wieven. In een kolossale zee van witte bloemen, verschijnen straks zeven vrouwenfiguren, die samen het volksverhaal van de Witte Wieven vertellen.

De Witte Wieven zijn elke dag weer anders. In het voorjaar zie je de zeven dames groeien, in de zomer bloeien en in de herfst verwelken. Een bijzondere en mythische reis in vogelvlucht langs kindertijd, volwassenheid en oude dag. Een beeldend kunstproject van Linda Anneveld, van Compagnie DaaD over vergankelijkheid.

De eerste stap

Nu het immense bloemenveld is ingezaaid, is de eerste stap in het unieke kunstproject gezet. Met in de hoofdrol de witte kantbloem. Een prachtige, fijnmazige bloem die meer dan één meter hoog wordt en straks de mysterieuze mistbanken rondom de Witte Wieven vormt.

Linda Anneveld: ,,Als je de grote hoeveelheid zaadjes geplant hebt en je zachtjes de grond harkt, vraag je je vol spanning af of de zaadjes allemaal hun werk gaan doen en in juni beginnen te ontspruiten. De eerste stap is gezet, nu kunnen we alleen maar wachten!’’
Witte Wieven zien? Eind juni worden de beelden geplaatst. Witte Wieven is gratis te bezichtigen en onderdeel van een wandeling om het Geestmerambacht. Meer informatie op compagniedaad.nl/witte-wieven
(Foto: Willeke Ranzijn)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Coronavirus kan hartschade veroorzaken

Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus en lopen...
Lees meer