Wisseltentoonstelling in Museum BroekerVeiling

Museum BroekerVeiling heeft een grote verzameling museumstukken in het depot, die zich – onzichtbaar voor de bezoekers – in de kelder van het gebouw bevindt. Hier wordt de collectie onder optimale omstandigheden behouden en gedocumenteerd, zodat dit prachtige culturele erfgoed nog generaties behouden kan blijven. Heel goed, maar men wil bezoekers graag wat meer laten zien van deze prachtige stukken.

In het museum, ‘Uit het depot’!
Twee keer per jaar wil Museum BroekerVeiling daarom een deel van deze museumstukken laten zien, door middel van een wisselpresentatie met de naam “Uit het depot”. De wisselpresentatie kan, dankzij de steun van Stichting Lief Langedijk en de inzet van de vrijwilligers, plaatsvinden in de expositiezaal in entreegebouw de Toekomst. De eerste ‘Uit het depot’ is geopend worden op vrijdag 1 juni en gaat over hoeden, petten, hulletjes en boerenhoedjes.

Hoofddeksels van vroeger

Het dragen van iets op je hoofd was nog niet zo lang geleden heel alledaags voor de mensen die hier leefden en werkten. Of je nu tuinder was, dienstmeid, bakker, huisvrouw of burgermeester; iedereen droeg een hoofddeksel. En niet alleen buiten, ook vaak binnen tijdens een ijskoude winter, maar ook in een snikhete zomer. Het dagelijkse straatbeeld is altijd aan verandering onderhevig, dat is van alle tijden. Wat we vandaag normaal vinden was vroeger misschien wel raar.

Vrijwilligers aan de slag
De eerste wisselpresentatie is nog te zien in Museum BroekerVeiling tot en met 21 oktober 2018. Gedurende deze periode zijn de vrijwilligers alweer druk bezig om de volgende wisselpresentatie voor te bereiden. Zo vertellen ze elk half jaar het verhaal van een ander deel van de collectie tijdens de wisselexpositie “Uit het depot”. Voor een bezoek aan de wisselexpositie betaalt men geen extra toeslag, deze is inbegrepen in de reguliere museumentree. Museumkaart wordt geaccepteerd bij Museum BroekerVeiling.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Fiets4Daagse Noord-Holland!

Le Champion organiseert dit jaar weer twee Fiets4Daagses door de natuur en...
Lees meer