Wim Sonneveld 100 jaar, eerbetoon door jonge fans

Op 28 juni is het 100 jaar geleden dat een van Nederlands meest gewaardeerde theaterpersoonlijkheden werd geboren: Wim Sonneveld. Drie jonge liefhebbers brengen met verhalen en liedjes het leven en werk van Sonneveld terug in herinnering.
Kleinkunstkenner Daan Bartels is initiatiefnemer van drie projecten rondom Wim Sonneveld. Bartels organiseert Sonneveld-stadswandelingen, treedt op als verteller in het theater en overlegt met gemeente Amsterdam over de vernoeming van een brug naar de theatermaker en zanger.
Samen met singer/songwriter Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel staat Daan Bartels in juni in theaters in Hoorn, Amsterdam, Den Haag en Spijkenisse. In de voorstelling ‘Het Amsterdam van Wim Sonneveld’ vertelt Bartels het levensverhaal van Sonneveld en staan de muzikanten hem bij met uitvoeringen van Sonnevelds bekendste liedjes. Het heimweelied ‘Ik heb zo aan Amsterdam gedacht’ en ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zullen niet ontbreken. Net als de klassieker ‘Het dorp’, geschreven door Sonnevelds partner Friso Wiegersma.
De Wim Sonneveld-wandeling op zaterdagen is 8 kilometer lang en wordt, inclusief korte pauze, afgelegd in drie uur lopen. De wandeling voert ook over de nu nog naamloze brug over de Leidsegracht, die in juni naar Sonneveld vernoemd zal worden. Voor meer informatie: www.hetlied.nl.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Nierstichting collecteweek
Ruim 60.000 collectevrijwilligers collecteren van 15 t/m 21 september tijdens de collecteweek...
Read More
0 replies on “Wim Sonneveld 100 jaar, eerbetoon door jonge fans”