Wereldlichtjesdag: alle overleden kinderen in gedachten

Zondag 13 december is het weer Wereldlichtjesdag. Helaas is het op het moment niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten, daarom organiseert Stichting Nabestaandenzorg dit jaar de herdenking online. Deze is via een livestream te volgen. Wereldwijd worden er tijdens Wereldlichtjesdag om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor alle overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom de online herdenking te volgen: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin of buurvrouw. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg in samenwerking met de Oosterkerk en Vereniging van Ouders van Overleden Kinderen. De muziek wordt verzorgd door Rubia Morena.

Programma

De herdenkingsbijeenkomst start om 18.30 uur en eindigt om 19.30 uur. Na het welkomstwoord zal men luisteren naar het persoonlijke verhaal van Quirine Rooijers. Haar zoon Quint overleed op 27 december 2016 en was 24 jaar. Dominee Egbert de Lint spreekt troostende woorden en Rubia Morena omlijst de bijeenkomst met passende liedjes en muziek. Om 19.00 uur worden gezamenlijk de lichtjes ontstoken en worden de namen van de overleden kinderen genoemd. Samen met de lichtjes die thuis ontstoken worden wordt een lint van licht gevormd.

Wilt u een naam laten noemen dan kunt u deze doorgeven door te mailen naar info@stichting-nabestaandenzorg.nl.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de online bijeenkomst van Wereldlichtjesdag Haarlem. Op de website www.stichting-nabestaandenzorg.nl staat de link waarmee u gemakkelijk in kunt loggen.

Poster: aangeleverd. Foto boven: Pixabay

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Grote Kampeer & Outdoor Beurs Zaandam bij Vrijbuiter
Op 9 & 10 maart 2019 wordt de Kampeer & Outdoor beurs...
Read More
0 replies on “Wereldlichtjesdag: alle overleden kinderen in gedachten”