Welkom op Akerendam!

Op zondag 1 september staat de poort van Buitenplaats Akerendam in Beverwijk weer open voor bezoekers. U kunt op deze dag zowel het huis als de tuin bezichtigen.

De openstelling wijkt dit jaar af van de landelijke Open Monumentendag op 14 en 15 september vanwege geplande restauratiewerkzaamheden van de gracht rondom het huis.

Tevens vindt op 1 september in het seniorencomplex Nieuw Akerendam de jaarlijkse Akerendam-Fair plaats. Dit evenement is bereikbaar via de hoofdingang van het complex aan de Meester van Lingenlaan, alsmede via het terras aan de achterzijde vanuit het park van Akerendam.

Huis en tuin zijn geopend van 10.30 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Bij de oranjerie zijn koffie, thee en taart verkrijgbaar, (invaliden)toiletten zijn aanwezig. Hoewel de tuin rolstoelvriendelijk is, is het altijd handig én gezellig om een begeleider mee te nemen.

Akerendam ligt tegenover het NS station van Beverwijk aan de Velserweg 20. Parkeren is mogelijk op het Stationsplein of achter Cineworld. (foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Herdenking verzetsstrijdster Hannie Schaft

In de Sint Bavokerk in Haarlem vindt eind november de herdenking ‘100...
Lees meer