Welkom in Kaeskoppenstad!

Alkmaar – De Roode Toren staat straks weer op de Stenenbrug, op het Waagplein wordt met de historische Kraen de Duykboot van Drebbel te water gelaten, en overal in Alkmaar oefenen de figuranten hun rollen: Kaeskoppenstad 2019 staat op het punt te beginnen!

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni keert een deel van de binnenstad van Alkmaar weer even terug naar de bloeitijd van de Gouden Eeuw. Na de strijd met het Spaanse leger is de kleine, levendige marktstad Alkmaar het symbool geworden van hoop en wederopstanding van de Hollandse steden.

Langs de mooie grachten Luttik Oudorp en Verdronkenoord en in de smalle straatjes, daartussen waan je je deze twee dagen onderdeel van de geschiedenis. Je ziet er kanonnen, een vuurspuwer, een ganzenfanfare, groepen weeskinderen enbedelaars. In de Pracktyck van Pieter van Foreest zijn de geneesheren graag bereid om je een klisma of purgatie af te nemen, en intussen vaart een groep woeste Watergeuzen langs. Beleef Alkmaar op z’n allermooist!

Kaeskoppenstad is een feest van verwondering, maar het is ook leerzaam. Wandelend langs de route leer je van alles over de Alkmaarse geschiedenis en kun je oude ambachten aan het werk zien. Ook aan de kleintjes, die gratis toegang hebben, is gedacht. Zo kunnen zij genieten van de carrousel op het Waagplein of van de spannende voorstelling in de Kaespoppenkast.

Ook dit jaar wordt Kaeskoppenstad op zaterdag geopend door een Bonte Stoet van knotsgekke Kaeskoppen, die langs de Laat, de Koorstraat en de Langestraat optrekken naar De Oude Stad, waar Kaeskoppenstad om 12.00 uur de poort opent.

De 750 figuranten nemen je mee in hun verhaal en laten je de Gouden Eeuw zelf beleven. Zorg dat je erbij bent en kijk je ogen uit.

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019, van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Voordam, tegenover het Waagplein. Kaarten zijn te koop bij de Roode Toren op De Mient. Koop je je tickets online, dan voorkom je dat je in de rij moet staan en ga je direct naar de ingang aan de Voordam. Online tickets koop je op www.kaeskoppenstad.nl/tickets . De toegangsprijs is € 4,- ; kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang (met ticket). (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Het najaar: de ideale tijd voor een vakantie in de Provence
In het najaar komt de Provence tot leven. Het truffelseizoen begint en...
Read More
0 replies on “Welkom in Kaeskoppenstad!”