Weekend vol Boeddhisme

Aansluitend bij de tentoonstelling De Boeddha, van levensverhaal tot levensbron staat in Museum Volkenkunde te Leiden het weekend van 19 en 20 maart geheel in het teken van het boeddhisme. Twee dagen vol lezingen, rondleidingen, workshops en muziek. Bekende sprekers leggen uit wat de relatie tussen mindfulness en boeddhisme is en waarom échte boeddhisten nauwelijks mediteren. Ook voor kinderen zijn er volop activiteiten.

Mediteren is hot, anno 2016. Maar hoe doe je het nou eigenlijk goed? Mindfulness-trainer George Langenberg helpt bezoekers tijdens de Meditatie-workshop op weg. Voor wie zelfs niet de rust kan vinden om überhaupt aan mediteren toe te komen, is de workshop Mindfulness van Ellen van Iersel een mooie uitdaging. Behoefte om even ‘uit het hoofd en in het lijf’ te komen? Dan biedt de workshop Kung Fu uitkomst. Met Tai Sifu Mark Horton maken deelnemers kennis met Choy Li Fut Kung Fu, de traditionele gevechtskunst van de boeddhistische monniken uit de Shaolin Tempel.

Tijdens de interactieve lezing Misverstanden in het boeddhisme geeft boeddhistisch leraar Varamitra antwoord op deze en andere aannames rondom de populaire wereldgodsdienst. Onderzoeksjournalist en ‘boeddhist tegen wil en dank’ Rob Hogendoorn, legt in zijn lezing uit dat het idee dat boeddhisme en meditatie synoniem zijn in ieder geval níet klopt. De meerderheid van alle boeddhisten wereldwijd blijkt helemaal nooit te mediteren.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Kerstconcert voor ouderen in Concertgebouw
Ruim duizend ouderen, mensen met een handicap of chronische ziekte en mantelzorgers...
Read More
0 replies on “Weekend vol Boeddhisme”