Week van Industriecultuur

In de herfstvakantie van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober vinden in Beverwijk, IJmuiden en Zaanstad tal van activiteiten plaats in het teken van de Week van de Industriecultuur. Met een bomvol cultureel programma van onder meer theatervoorstellingen, haventochten, muziek, culinaire rondleidingen, bedrijfsexcursies en spectaculaire lichtprojecties laat het Noordzeekanaalgebied zijn rijke industriële verleden, heden en toekomst zien.

De week wordt op vrijdag 20 oktober om 19.00 uur geopend met een “Ode aan de Industrie” van Egon Kracht, een spectaculaire, gratis toegankelijke, performance bij Een Zee van Staal. Beeldenpark Een Zee van Staal ligt in het duingebied van Wijk aan Zee onder de rook van Tata Steel Europe. Voor culinaire avonturiers vindt op 21 oktober een ‘running diner’ plaats. Het driegangendiner voert hen langs bijzondere locaties in IJmuiden met een rijke link naar de Industriecultuur. Kaarten via industriecultuur.nl vanaf 20 september.

Altijd al eens binnen willen kijken bij TATA Steel, Forbo Krommenie of Meneba? Benieuwd naar de vorderingen van Rijkswaterstaat bij het bouwen van de nieuwe zeesluizen in IJmuiden? Dat kan nu. Deze bedrijven openen hun deuren voor exclusieve rondleidingen aan geïnteresseerden. De activiteiten zijn gratis toegankelijk, reserveer wel vooraf een kaartje op industriecultuur.nl. Bekijk het volledige programma van de Week van de Industriecultuur op www.industriecultuur.nl.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Week van de Euthanasie: inloopbijeenkomst in Amsterdam

Het zelfgekozen levenseinde staat meer dan ooit in de belangstelling. De Nederlandse...
Lees meer