Week van het Oorsuizen: 4 tot en met 9 februari 2019

Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd. Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn meer dan ooit nodig. Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de vijfde keer de Week van het Oorsuizen.

Te maken hebben met tinnitus kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Als de diagnose oorsuizen is gesteld, krijg je van de arts vaak te horen dat je er maar mee moeten leren leven. Er is immers medisch gezien niets aan te doen. Stichting Hoormij biedt handvatten om te leren omgaan met de klachten.

Tijdens het Tinnitus Symposium op 9 februari 2019 in Rotterdam informeren Nederlandse onderzoekers en behandelaren de bezoekers over de stand van zaken op gebied van onderzoek, ontwikkelingen en behandeling. Bekijk het programma en meld je aan: https://www.stichtinghoormij.nl/Items/nl-NL/Agenda/Voor-iedereen/tinnitus-symposium-

 

(Credits beeldmerk: Altijd Design)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Start nieuwe serie Zomeravondconcerten Grote Kerk

Ook deze zomer is in de Grote Kerk Alkmaar een mooie serie...
Lees meer