Week van de Toegankelijkheid 2021: meld lokale activiteiten aan

Iedereen moet overal mee kunnen doen, binnen en buiten de deur. Daarom staat de 21e Week van de Toegankelijkheid in het teken van toegankelijk uit en thuis. De week loopt van 4 tot en met 8 oktober. Er is nog ruimte op de agenda nieuwe activiteiten: van een natuurwandeling waaraan iede...
Iedereen moet overal mee kunnen doen, binnen en buiten de deur. Daarom staat de 21e Week van de Toegankelijkheid in het teken van ‘toegankelijkheid Uit & Thuis’. De Week is dit jaar van 4 tot en met 8 oktober. Er is nog ruimte op de agenda voor toegankelijke activiteiten: van een natuurwandeling waaraan iedereen kan meedoen tot een toegankelijke online muziekworkshop. Daarom roept Ieder(in) als organisator van de Week van de Toegankelijkheid organisaties en bedrijven op ook hun evenement voor de Week de kaart te zetten: laat zien dat je meedoet aan de Week van de Toegankelijkheid. 

Hoe meer activiteiten, hoe leuker 
Wanneer we er weer meer op uit mogen, willen we dat iedereen dat ook kán. Daarom vragen we in deze Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties en festivals. Online kunnen meedoen blijft belangrijk, ook na corona. Toegankelijke activiteiten via internet zijn dus ook van harte welkom. Iedereen is vrij om een activiteit te organiseren. We plaatsen alle aangemelde activiteiten op onze website in de agenda en op de activiteitenkaart. 

Aandacht voor de mooie kanten van toegankelijkheid 
Ieder(in) is de landelijke belangenvereniging voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Voor het 21e jaar op rij organiseren we de Week van de Toegankelijkheid. Een week die ieder jaar vorm krijgt door vele landelijke en lokale initiatieven. Het doel van de Week is landelijk en lokaal brede aandacht voor toegankelijkheid in Nederland. Lokale organisaties organiseren samen met hun partners activiteiten om aandacht te vragen voor toegankelijkheid en alles wat dat oplevert. En ook landelijke partijen bundelen hun krachten om het plezier waarvoor toegankelijkheid kan zorgen, te laten zien en voelen. 

Zet evenementen op de kaart 
De Week van de Toegankelijkheid loopt van maandag 4 oktober tot en met vrijdag 8 oktober. Via onze website www.weekvandetoegankelijkheid.nl kunnen organisaties hun evenement op de kaart zetten en laten zien wat er mogelijk is wanneer je creatief bent met toegankelijkheid. Meld evenementen aan via deze link: weekvandetoegankelijkheid.nl/doe-mee/aanmelden/. Via Twitter: @Toegankelijk en Facebook: @WeekVanDeToegankelijkheid houden we iedereen op de hoogte van alle activiteiten en plannen.
Foto: aangeleverd
Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Kerst met een knipoog tijdens Winterfair Alkmaar
Kom op 14 en 15 december naar De Oude Stad van Alkmaar...
Read More
0 replies on “Week van de Toegankelijkheid 2021: meld lokale activiteiten aan”