Wedstrijd om Vogelhospitaal te helpen

,,Omdat we door de coronamaatregelen donaties mislopen, doen we mee met een ludieke actie.” Aan het woord zijn de beheerders en vrijwilligers van het Vogelhospitaal aan de Vergiedeweg 292. Zo hopen zij het creatieve brein van fotografen te prikkelen om tegen betaling van 5 euro hun mooiste plaat van een gevederd vriendje in te dienen voor de actie ‘Christmas challenge’ van Stichting Dierenlot.

Normaliter spekt de dierenwelzijnsinstelling in Haarlem-Noord de kas via de collectebus of kraampjes op diverse markten. Alsof de misère door corona nog niet groot genoeg is, moest de opvang voor de regio onlangs ook de deuren voor het publiek sluiten vanwege de uiters besmettelijke ‘aviaire influenza’ (vogelgriep). Ondertussen gaat de opvang van gewonde vogels gestaag door middels inschakeling van dierenambulances.

Niet alleen vormt de wedstrijd een vermakelijke uitdaging in de stille coronatijd, ook verdubbelt Dierenlot de opgehaalde inleg tot maximaal 2.500 euro. “Iedere cent hebben we hard nodig want met alleen subsidies redden we het niet,” aldus het Vogelhospitaal.

Een onafhankelijke jury, bestaande uit drie professionele fotografen, maakt de uitslag op vrijdag 18 december 2020 bekend. De tweede en derde prijzen zijn mezenhuisjes om in de tuin te hangen. Maar de eerste prijs, bestaande uit een puur belevingsmoment, zal ierenvrienden recht in het hart aanspreken. ,,De winnaar wordt uitgenodigd om met ons herstelde vogels uit te zetten in de natuur.”

Criteria

De ingediende plaat moet door de deelnemer zelf gemaakt zijn, bestandsgrootte maximaal 5 MB, één foto per deelnemer, de inzending moet een vogelfoto óf een activiteit van het Vogelhospitaal (zoals een vrijlating of marktkraampje) bevatten. Deadline: 12 december 2020.

Alle criteria op: https://bit.ly/36Vg52j. Tegen de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk.

De foto’s blijven eigendom van de maker, maar door deel te nemen krijgt het Vogelhospitaal het

gebruiksrecht voor haar publicaties. Inzenden op: fotowedstrijd@vogelhospitaal.nl.

Foto:

Fuut op vrijersvoeten in de Schouwbroekerplas (Put van Vink) in Haarlem. Foto: Marieke van der Leij

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Kijkje in hoofdhuis Beeckestijn
Het hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn is op zondag Eerste Paasdag te bezichtigen...
Read More
0 replies on “Wedstrijd om Vogelhospitaal te helpen”