Warme winterklanken in matineeconcert van de COV Haarlem

Op 8 december brengt de COV Haarlem een sfeervol en gevarieerd zondagmiddagconcert in de Philharmonie in Haarlem. Een ode aan Sint Nicolaas en Jezus Christus, twee legendarische personen die beiden centraal staan in de decembermaand.

Die Geburt Christi van Heinrich von Herzogenberg en het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns vertellen het eeuwenoude kerstverhaal, met een rijk palet aan klanken, variërend van dreigend en donderend, tot ingetogen en lyrisch. De oplettende luisteraar zal klanken herkennen van bekende kerstliederen en fragmenten van bekende psalmen en evangelieteksten. 
De Saint Nicolas Cantata van Benjamin Britten beschrijft op dramatische wijze de geboorte, de miraculeuze belevenissen en de dood van de Heilige Nicolaas, bisschop van Myra in de 4e eeuw. In het beroemde werk uit 1948 zijn onder andere het grote orgel, twee piano’s, slagwerk en niet te vergeten de jonge zangers van Koorschool St. Bavo te beluisteren. En wie zelf ook graag zingt, kan zich uitleven in de twee hymnes die het publiek mee mag zingen: All people that on earth do dwell en God moves in a mysterious way. 

Aanvang 14.30 uur. 
Kaartverkoop via covhaarlem@hotmail.com of via de Philharmonie: 023 5121212 / www.theater-haarlem.nl. Aantrekkelijke korting voor jongeren onder de 18 jaar.

Op de foto het koor tijdens de uitvoering van de Matthaüs Passion (foto: Harry Wierda)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Kerst met een knipoog tijdens Winterfair Alkmaar

Kom op 14 en 15 december naar De Oude Stad van Alkmaar...
Lees meer