Wandelen in de herfst in Sauerland

Wandelend in de herfst over het ‘ Dak van Sauerland’ met een ware explosie van kleuren. De loofwouden lichten op in diep rood, bruin en geel. De hoogheidegebieden van Winterberg kleuren intens paars. Luisteren naar bronstig roodwild, de Hoogheidedag, de vele sportaccommodaties of traditionele handwerkkunst; het is allemaal te ervaren op de diverse wandelactiviteiten van de vakantieregio Winterberg en Hallenberg.

Van 18 tot 23 september is er het ene na het andere wandelhoogtepunt. Zo is er de Culinaire Wandeling, waarbij de deelnemers met extreem-bergbeklimmer Jürgen Niggemann naar de Rothaarkam wandelen. Maar er zijn ook gemakkelijke wandelingen. Bijvoorbeeld een tocht met de ranger in het gebied rond de bron van de Roer, of een excursie over de beroemde Veltins EisArena. Aanmeldingen voor de tochten bij de Tourist-Information in Winterberg. Er zijn wandeltochten naar de Silbergse spijkersmid. Deze vinden elke tweede zaterdag tot en met oktober plaats. Daarna is er een wandeling over een route rond het thema mijnbouw.

Op 10 september wandelen SGV-groepen uit verschillende windrichtingen naar Niedersfeld. Vakantiegasten zijn daarbij van harte welkom. Ook is er een wandeling over de landschapstherapieroute, het ‘Gouden pad’. Bij de gezondheidswandeling gaat het vooral om diep in- en uitademen. De historische wandeling draait rond het economisch gebruik en de totstandkoming van dit unieke cultuurlandschap van de hoogheide. Er is een flyer gemaakt met daarin een overzicht van alle activiteiten. Een andere brochure met de titel ‘Bezienswaardig’ gaat over begeleide wandeltochten. De flyers zijn gratis verkrijgbaar bij de Tourist-Information Winterberg en bij diverse toeristische ondernemingen. Inlichtingen en aanmeldingen: info@winterberg.de.

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Mediumchat geeft je inzicht

Gaat het om je belangrijkste levensvragen, dan bespreek je die het liefst...
Lees meer