Wandel de Elfstedenroute of ga per fiets, auto of boot

Al sinds 1997 wachten we op een nieuwe Friese Elfstedentocht per schaats. Maar er zijn ook andere manieren om gedurende het jaar de Elfstedenroute te volgen. Zo kun je sinds afgelopen maand al delen lopen van het nog in ontwikkeling zijnde Elfstedenwandelpad. Dit 240 kilometer lange pad loopt door heel Friesland en zal in 2017 volledig klaar zijn. Ook voor de niet-wandelaars zijn er genoeg opties: ontdek de route per auto, fiets, vanaf het water of op culinair vlak.

In de loop van 2017 kunnen wandelaars gebruik maken van het Elfstedenwandelpad. De geel/rode bewegwijzering van dit pad leid je onder andere langs het historische centrum van Dokkum met de Dokkumer koffie en het oude vestingstadje Sloten, als kleinste stad van de elf Friese steden.

Fiets over de karakteristieke bruggetjes van Hindeloopen, bezoek de culturele waterstad Sneek of zoek naar sporen van de vroegere universiteit in Franeker. Misschien spot je onderweg wel reeën in het Friese landschap.

In waterprovincie Friesland mag een Elfstedenroute per boot niet ontbreken. Start in hoofdstad Leeuwarden en vaar grote delen van de route via de vele rivieren en wateren die Friesland rijk is. Bovendien zijn steden als IJlst en Stavoren erg populair bij watersporters. Leg aan bij een accommodatie aan het water en stap de volgende dag zo weer aan boord om de tocht te vervolgen.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

1.3 miljoen euro voor toezicht in natuur- en stiltegebieden Noord-Holland

De provincie Noord-Holland wil meer toezicht in de natuurgebieden die ze subsidieert....
Lees meer