Waarschuwing: babbeltrucs over coronavirus

Er is weer nieuwe vorm van babbeltrucs: mensen bellen bij ouderen aan en proberen bij hen binnen te komen door zich voor te doen als medewerker van een ziekenhuis dat onderzoek doet naar het coronavirus. ANBO en de politie geven advies: trap er niet in en laat niemand binnen.


,,Helaas wordt één op de vijf senioren lastig gevallen met babbeltrucs,” zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. ,,En veel mensen trappen er helaas toch in. Criminelen komen steeds met nieuwe babbeltrucs om mensen geld afhandig te maken of te beroven. Een paar maanden geleden kwamen nep-verpleegkundigen bij senioren aan de deur die zogenaamd bloed wilden afnemen. Afgelopen maand werden meer dan 200 ouderen slachtoffer van mensen die ouderen opbelden en zeiden dat ze van de Belastingdienst waren. En nu proberen oplichters om het met het coronavirus bij mensen binnen te komen. Het is ongelofelijk, maar het gebeurt. En daarom waarschuwen we iedereen om alert te zijn en niemand binnen te laten.”


Laat niemand zonder afspraak binnen

Net als bij de telefonische babbeltrucs van mensen die delen alsof ze verpleegkundige of van de Belastingdienst waren, komt er ook niemand bij u aan de deur om te onderzoeken of u het coronavirus hebt. Liane den Haan: ,,Er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd bij u aan de deur voor een onderzoek. Trap er daarom niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht en meld dit bij de politie!”

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Peiling ANBO: derde senioren gaat per brief stemmen
De informatie over het briefstemmen bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen valt vandaag...
Read More
0 replies on “Waarschuwing: babbeltrucs over coronavirus”