Waardepunten van Douwe Egberts schenken aan het goede doel

Samen zijn met elkaar’ is één van de dingen die we het meest missen in deze coronatijd. Maar ondanks het feit dat we elkaar minder fysiek zien, brengt deze tijd ons op veel manieren ook juist dichter bij elkaar en hebben we weer meer contact met buurtgenoten. Om maatschappelijke initiatieven die inhaken op die verbinding te kunnen ondersteunen, introduceert Douwe Egberts de mogelijkheid om, naast het sparen voor mooie geschenken, de gespaarde waardepunten van de koffie- en theeverpakkingen te schenken aan vier geselecteerde goede doelen.

‘Gevonden geld’ 
Het spaarprogramma van Douwe Egberts is nog altijd springlevend; bijna 60% van de Nederlandse huishoudens doet er aan mee. Dat betekent dat in de rommellaatjes vaan 4,5 miljoen huishoudens honderden waardepunten liggen. Door het vele thuiswerken geven Nederlanders bovendien aan vaker (17%*) koffie en thee thuis te drinken, dus zouden er in theorie ook meer verpakkingen met waardepunten in de keukenkastjes moeten liggen. Toch verdwijnen ook regelmatig lege koffie- en theeverpakkingen met waardepunten in de prullenbak. Dit ‘gevonden geld’ kan nu laagdrempelig geschonken worden aan goede doelen. De waardepunten zijn te vinden op meer dan 165 verschillende producten van Douwe Egberts, SENSEO® en Pickwick.

D.E. verhoogt waarde met 20%
Douwe Egberts heeft binnen het spaarprogramma projecten geselecteerd bij vier goede doelen: 
het Maatjesproject van het Oranje Fonds, koffiepakken Aroma Rood voor Voedselbanken Nederland, de Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind en de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds. Spaarders kunnen zelf kiezen aan welk van de vier goede doelen ze willen schenken. 

Ellen geeft aan: “We hebben projecten geselecteerd waarbij ‘mensen met elkaar verbinden’ centraal staat. Dit is al jaren onze missie en we hebben daarvoor ook al diverse initiatieven ontwikkeld. Denk onder meer aan de succesvolle Burendag in samenwerking met het Oranje Fonds (sinds 2008). Om echt een verschil te kunnen maken voor de goede doelen, verhogen we binnen het spaarprogramma de waarde van de geschonken punten met 20%.”

De vier goede doelen

Het Maatjesproject van het Oranje Fonds. Directeur Sandra Jetten: ‘Met deze campagne zoeken wij vrijwilligers die maatje willen worden voor iemand die om welke reden dan ook een steuntje in de rug nodig heeft. We weten dat minstens 38.000 mensen in ons land wachten op een maatje, die wat tijd en aandacht voor ze heeft. En door de coronacrisis nemen de aantallen toe. Dat we nu via spaarders van D.E waardepunten financiële ondersteuning kunnen krijgen, is echt fantastisch. Zo kunnen we nog meer maatjes werven.’

Voedselbanken Nederland. Bestuurslid Communicatie Pien de Ruig: ‘Wij hebben een lange en fijne samenwerking met Douwe Egberts. Door onderdeel te zijn van het D.E. Spaarprogramma kunnen we hopelijk nog meer klanten van onze voedselbanken blij maken met Aroma Rood koffie. Zo kunnen ook mensen die het niet breed hebben, genieten van een gezellig en vertrouwd kopje koffie met elkaar.’

De Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind. Algemeen directeur Margot Ende: ’Met onze 
Heppie Tour kunnen kinderen met een moeilijke thuissituatie waardoor een vakantie of uitje er niet inzit, toch een dagje op pad naar bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin. Superfijn dat Douwe Egberts spaarders van het D.E Spaarprogramma de mogelijkheid geeft om ons werk via de waardepunten te steunen. Dat zorgt ervoor dat we nog meer kinderen een onvergetelijke dag kunnen bezorgen.’

De Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds. Directeur Corina Gielbert: ‘Veel ouderen hebben, zeker nu, behoefte aan persoonlijk contact en een luisterend oor. Via onze belservice de Zilverlijn nemen getrainde vrijwilligers wekelijks contact op met ouderen die zich eenzaam voelen. Een financiële bijdrage via het D.E Spaarprogramma inzamelen betekent voor ons dat we kunnen inzetten op koppelen van nog meer vrijwilligers aan ouderen bij wie de dagen nu zo ontzettend stil zijn. Dat zou geweldig zijn!

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Concerten door topmusici van Holland Music Sessions in Castricum
Holland Music Sessions maakt het voor geselecteerde, jonge begaafde musici uit de...
Read More
0 replies on “Waardepunten van Douwe Egberts schenken aan het goede doel”