Voor elke klus een andere verfsoort

Verf kleurpallet
Zelf schilderen is met het juiste gereedschap en de goede verf een fluitje van een cent

Het voorjaar is begonnen en voor veel mensen is dit het meest ideale moment om klusjes in en rond het huis uit te voeren. Zelf schilderen is met het juiste gereedschap en de goede verf een fluitje van een cent. Het is dan wel belangrijk om je te verdiepen in de verschillende verfsoorten, want elke klus vereist een andere aanpak en daar hoort ook een andere verfsoort bij.

De muren een ander kleurtje geven

Je woonkamer of slaapkamer ziet er meteen totaal anders uit, wanneer je de muren een ander kleurtje geeft. Belangrijk hierbij is dat je kiest voor een verf met een goede dekkingsgraad, zoals de Sikkens Alphatex SF, die tevens goed bestand is tegen het eventueel wegpoetsen van vlekken. Je kunt vrijwel elke denkbare kleur verf online bestellen en zo je huis helemaal naar je eigen smaak schilderen.

Houtwerk in de tuin beschermen

Gebruik muurverf echter niet voor het schilderen van bijvoorbeeld het tuinhek. Hiervoor zijn speciale lakken beschikbaar, die bestand zijn tegen de weersinvloeden en het houtwerk jarenlang beschermen. Met de juiste kwaliteit verf als vertrekpunt kun je weer een hele tijd zorgeloos van je tuin genieten. Maak gebruik van de juiste schilderskwast voor een optimaal resultaat.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Nierstichting collecteweek
Ruim 60.000 collectevrijwilligers collecteren van 15 t/m 21 september tijdens de collecteweek...
Read More
0 replies on “Voor elke klus een andere verfsoort”