Vogelexcursies in de Nationale Vogelweek 2018

Van 12 t/m 20 mei 2018 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek. Dit doen zij samen met de Vogelwerkgroepen in Nederland.  Iedereen kan tijdens deze Vogelweek de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. De excursies zijn laagdrempelig van opzet. Ze zijn juist bedoeld om deelnemers veel uitleg te geven over hoe je vogels kunt zien, welke vogels het zijn en hoe je ze kunt herkennen. Gaat u met ons mee op pad?

De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland organiseert op verschillende plekken excursies. Alle excursies duren zo’n anderhalf uur en zijn op één na allemaal te voet. Aanmelden is niet nodig en de excursies zijn gratis. Een overzicht:

  • Excursie rond het duingebied van het bezoekerscentrum De Hoep in Castricum op 12 mei op zaterdagmorgen om 9.00 uur. Verzamelen voor de ingang van De Hoep. Het is een wandelexcursie én speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar met hun ouders of grootouders
  • .Excursie Landgoed Marquette in Heemskerk op 12 mei zaterdagavond om 19 .00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats van het Landgoed. Dit is een wandelexcursie.
  • Excursie Castricummer polder op 15 mei dinsdagavond om 19 .00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij Sporthal ‘de Bloemen’ in Castricum . Deze excursie is met de fiets!
  • Excursie Egmond Binnen op 16 mei woensdagavond om 19.00 uur . Verzamelen op de parkeerplaats PWN /rechtsvoor Gasterij Nieuw Westert. Dit is een wandelexcursie.
  • Excursie Duinen/Bakkum op 17 mei donderdagmorgen om  9.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.
  • Excursie Duinen/Bakkum op 17 mei donderdagavond om  19.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie

Verdere informatie is te verkrijgen bij contactpersoon Cees Baart 06-43677458. De excursieleiders van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland onderstrepen natuurlijk de slogan: “Ga mee op een van vogelexcursies en ontdek de prachtige natuur van Nederland”.  Foto Cees Baart.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Gitaarmuziek vol Spaans vuur
De gitaristen Fernando Riscado Cordas jr. en Izhar Elias (winnaar van de...
Read More
0 replies on “Vogelexcursies in de Nationale Vogelweek 2018”