Vijftigste verjaardag: tijd voor aanvullende zorgverzekering 50+?

Bij verschillende zorgverzekeraars is het mogelijk om een aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers af te sluiten. Deze aanvullende zorgverzekering dekt vervolgens een aantal zorgkosten die vaker voorkomen vanaf de vijftigste verjaardag. De exacte invulling verschilt daarbij van zorgverzekeraar tot zorgverzekeraar, waardoor de goedkoopste zorgpolis nog niet automatisch de beste optie is. Goed vergelijken, is dan ook nog steeds het beste advies.

Dekkingen binnen de aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers

In de praktijk is de vijftigste verjaardag het ideale moment om de zorgverzekering opnieuw boven tafel te halen. Vanaf deze leeftijd wijzigen de zorgnoden vaak drastisch. Net daarom is de aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers zo interessant. Zoals reeds eerder gezegd, verschilt de invulling van zorgverzekeraar tot zorgverzekeraar. Bij CZ ontvang je bijvoorbeeld vergoedingen voor een hoortoestel, een bril, vijftien fysiotherapeutische behandelingen per jaar en zelfs voor alternatieve geneeswijzen. Bij andere aanvullende zorgverzekeringen is de dekking voor alternatieve geneeswijzen bijvoorbeeld beperkter, maar heb je wel recht op meer fysiotherapeutische behandelingen. Het toont aan dat de zoektocht naar de beste zorgverzekering niet eenvoudig is.

Welke extra diensten zijn belangrijk?

Een goede aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers heeft vooral aandacht voor de zorgnoden die vanaf de vijftigste verjaardag belangrijker worden. Let daarbij vooral op de terugbetalingen voor een bril, het kunstgebit en hoortoestellen. Het maximaal aantal fysiotherapeutische behandelingen per jaar is evenmin onbelangrijk. Ga uiteraard ook na of er een gecontracteerde fysiotherapeut in je buurt is. Daarnaast moet de aanvullende zorgverzekering aandacht hebben voor medische controles, cursussen en zware ziektes zoals kanker. Zoek op basis hiervan de beste aanvullende zorgverzekering en houd uiteraard ook rekening met het prijskaartje.

Diepgaande analyse is nodig

De aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers is altijd een slimme keuze. Je leeftijd speelt hier echter zeker niet in je voordeel, waardoor de kosten voor die aanvullende verzekering al snel oplopen. Daarom is het belangrijk dat je het volledig verzekeringspakket aan een analyse onderwerpt. Want met een kunstgebit is een ruime dekking van alle tandartskosten misschien niet meer relevant. En in je menopauze hoef je natuurlijk niet van een aanvullende dekking voor kraamzorg te genieten. Kies met andere woorden niet enkel voor de aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers, maar schrap ook vroegere dekkingen die niet langer relevant zijn. Op die manier valt het maandelijks prijskaartje voor je zorgverzekering echt wel mee.

Stap over indien nodig

Wat de aanvullende dekking betreft, zijn er grote verschillen tussen de diverse zorgverzekeraars. Bij sommige zorgverzekeraars vind je zelfs geen aanvullende dekking voor vijftigplussers. Jouw vijftigste verjaardag is dan ook het ideale moment om zorgverzekeraars te vergelijken en zo nodig over te stappen. Gelukkig gaat overstappen van zorgverzekeraar heel eenvoudig. Vergeet dan wel niet om je huidige zorgverzekering voor 31 december op te zeggen en voor 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Is die deadline verstreken? Dan is het in sommige gevallen wel nog steeds mogelijk om je tussentijds aan te sluiten bij de aanvullende zorgverzekering voor vijftigplussers.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Sterren schitteren in huis
Zijn volksnaam dankt Poinsettia aan de stervormige bloemen en aan de periode...
Read More
0 replies on “Vijftigste verjaardag: tijd voor aanvullende zorgverzekering 50+?”