Vier theatergroepen uit Noord-Holland doen mee aan Theater Eenakter Road Show

In het hele land ontmoeten theatergroepen voor mensen met een beperking en professionals uit de film-, televisie- en theaterwereld elkaar op de vloer. In het kader van de Special Theater Eenakter Road Show hebben ruim 30 theatergroepen een idee voor een eenakter ingestuurd en hun ontwikkelwensen laten weten. Een groot aantal professionals – gevestigde acteurs, regisseurs, aanstormend talent en ervaren docenten – is vervolgens door Special Arts met deze theatergezelschappen gematcht.

In Noord-Holland is bij vier theatergroepen samengewerkt: Theatergroep Flexibel uit Purmerend, Theatergroep De Eenhoorn uit Alkmaar, Theater LeBelle uit Amsterdam en Muziektheater EXPO uit Heerhugowaard. Door actief de samenwerking op te zoeken, ontstaan er interessante kruisbestuivingen. Van elkaar leren en elkaar inspireren, dat is waar het om draait. Het uiteindelijke doel van de Road Show is dat er bruggen worden gebouwd tussen de groepen voor mensen met een beperking en het reguliere theaterlandschap.

Op het podium

Tijdens regionale eenakterdagen brengen Theatergroep Flexibel, Theatergroep De Eenhoorn en Theater LeBelle samen met anderen hun eenakter op het podiumHet wordt dé plek met eenakters, workshops, kennisdeling en ontmoetingen. Ook worden de samenwerkingen tussen professionals en theatergroepen voor mensen met een beperking gedeeld en zijn er brainstormtafels over plannen en dromen voor een inclusieve theatertoekomst.

In totaal zijn er twee regionale eenakterdagen: Dinsdag 28 september 2021 in Parktheater Eindhoven en maandag 4 oktober in Flint Amersfoort.

De kaartverkoop start medio september via de theaters. De dagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor de speellijst zie: www.specialtheaterroadshow.nl

Vanuit elke regionale eenakterdag gaan drie theatergroepen door naar de landelijke Special Theater Road Show Inspiratiedag in het AFAS Theater in Leusden.

Online theaterplatform

Naast alle samenwerkingen op de theatervloer, wordt er ook online contact gelegd en kennis gedeeld.
Op het Special Theater Road Show-platform vind je informatie over alle betrokken theatergroepen, professionals en studenten en de ervaringen van het samenwerken. Het is bedoeld als blijvende broedplaats om verdere verbindingen te stimuleren. Het platform is daarmee een inclusieve plek waar theatermakers met en zonder beperking zich kunnen laten inspireren.

www.specialtheaterroadshow.nl.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
The Beatles op beurs met aandacht voor The Fool
Beatlesfans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 26 maart terecht in het...
Read More
0 replies on “Vier theatergroepen uit Noord-Holland doen mee aan Theater Eenakter Road Show”