Vier meter hoge Vuurvogel op Annual Dutch Art Fair 2016

Van 23 tot en 25 september verrijst de Vuurvogel van kunstenares Othilia Verdurmen bij de entree van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) in het World Fashion Centre/Beursplaza Amsterdam. Het kleurrijke kunstwerk bestaat enerzijds uit een liggende, dode Vuurvogel met een spanwijdte van zeven meter. Daarboven verrijst de levende Vuurvogel, zoals de feniks in de Griekse mythe, tot vier meter hoogte. Dit kunstwerk gemaakt van textiel en voorzien van honderden Led-lichtjes, dat onder andere acht maanden in het Groninger museum is geëxposeerd, laat de onverwoestbaarheid van het leven zien en het mysterie van de dood.

Het bijzondere van dit project is dat de installatie, die al bijna gereed was, in januari 2009 vlak voor de opening in het Groningen Museum volledig in vlammen opging. De kunstenares besloot daarop dat het verhaal nog diepere dimensies vertelt en herbouwde de Vuurvogel waardoor hij letterlijk herrees uit de dood. Kunst en het werkelijke leven vervlochten tot een onlosmakelijk geheel. Na een succesvolle reis door Nederland langs onder andere het Groninger Museum, Rijksmuseum Twente, Museum de Buitenplaats en de Kunst10daagse in Bergen is de Vuurvogel nu te zien bij de entree van de ADAF 2016.

De Annual Dutch Art Fair is een kunstbeurs in Nederland waar kunstenaars en designers hun werk zelf rechtstreeks kunnen exposeren en verkopen, zonder commissie af te dragen aan de organisatie en zonder tussenkomst van een galerie. De beurs is geopend op 23 september van 17.00 tot 21.00 uur en op 24 en 25 september van 11.00 tot 17.30 uur.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Huub Oosterhuis in Areopagus
Op zondagmiddag 24 januari, 16.00 uur, is Huub Oosterhuis, dichter en theoloog,...
Read More
0 replies on “Vier meter hoge Vuurvogel op Annual Dutch Art Fair 2016”