Verhuisdieren.nl: ,,Sjors is de liefde van mijn leven”

Ware liefde bestaat niet alleen tussen twee mensen. Menigeen vindt zijn of haar ware liefde in een huisdier. En dat is niet zo gek. Want een dier, of dat nu een kat, hond of een konijn is, geeft onvoorwaardelijke liefde. En dat niet alleen. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het hebben van een huisdier gewoonweg gezond is.

Neem Monica Jäschke (54). Na 33 jaar huwelijk stond zij alleen in het leven en betrapt zij zichzelf erop dat ze meer en meer begon te leven als een kluizenaar. Ze besloot voorzichtig op zoek te gaan naar een hond. Met een hond moet je namelijk wel drie keer per dag de deur uit, je raakt in gesprek met mensen en wandelen is goed voor je lijf. Monica kwam tijdens haar online zoektocht uit bij Stichting Verhuisdieren.nl, een matchingsite voor mens en dier. ,,Ik klikte op allerlei honden. Tot ik ontdekte dat je bij verhuisdieren een profiel kunt aanmaken waarin je precies aangeeft wat je behoeften zijn en wat je zoekt in een maatje”, vertelt Monica. Ze matchte met de zes jaar oude Sjors en bij de eerste ontmoeting was het meteen vuurwerk, aldus Monica. ,,Sjors is de liefde van mijn leven.”

Verhuisdieren is in het leven geroepen door Femke Pasquino-De Harde. Zij wilde preventief een diervriendelijke oplossing bieden voor het asiel en een veilig alternatief voor de handelsites. ,,Ik werd geïnspireerd door de datingsites waar mensen hun ware liefde vinden aan de hand van profielen. Aangezien we met ons dier ook een relatie aangaan, heb ik een datingsite opgericht voor mens en dier. Voordeel is dat de achtergrond van het dier bekend is en er rechtstreeks contact is met het oude baasje.” Ook aan het nadenken over een huisdier? Kijk eens rond op Verhuisdieren.nl en maak een profiel aan om te kijken met welk dier er een match is. Via https://youtu.be/CwnR_QMrag4 is een filmpje te zien over Verhuisdieren.nl.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht komt met thuiseditie

Regio – De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan dit jaar...
Lees meer