Verhoog uw mobiliteit met deze 5 efficiënte toepassingen

Verhoog-uw-mobiliteit-met-deze-5-efficiënte-toepassingen

Ieder mens heeft voldoende sociale contacten nodig om zich prettig te voelen. Dat kan al een leuk praatje zijn in een winkel of met een toevallige voorbijganger. Daarbij is het wel veel eenvoudiger om in contact te blijven met uw omgeving, familie, vrienden en kennissen als u mobiel bent. Het voelt tenslotte veel fijner als u ook zelf op bezoek kunt en niet altijd afhankelijk bent van bezoekers op uw adres. Hieronder staan 5 efficiënte toepassingen om uw mobiliteit te verhogen.

1. De fiets

Misschien had u niet verwacht om de fiets op een zo prominente plaats te zien in dit artikel. Maar voor veel mensen die moeite hebben om grotere afstanden te lopen kan een fiets het ideale hulpmiddel zijn. Dan hoeft u niet meteen te denken aan een (dure) elektrische fiets. En heeft u problemen met bijvoorbeeld het buigen van uw knie of een heupprothese, dan kan de installatie van een speciaal pedaal daar een oplossing voor bieden. Natuurlijk is een fiets altijd een behoorlijke investering, dus laat u goed informeren en probeer van tevoren of een fiets voor u het juiste hulpmiddel kan zijn. Als het lukt, zal uw wereld meteen weer groter worden.

2. Steunzolen

Bij het ouder worden, horen nu eenmaal ook gebreken. Meestal wordt het zicht en gehoor wat minder. In ieder geval zullen uw spieren ook minder soepel zijn dan in uw jonge jaren, ook als u voldoende beweging krijgt. Dat betekent dat u een grotere kans heeft om te vallen en dat de gevolgen van een dergelijke val op latere leeftijd ook groter kunnen zijn dan vroeger. Steunzolen zorgen voor meer stabiliteit en zijn bovendien goed voor uw voeten. Ze worden niet voor niets aangeraden bij een diabetische voet. De steun en extra stabiliteit van deze hulpmiddelen kunnen ook u ineens weer een stuk mobieler maken. Steunzolen kopen kunt u vandaag de dag gewoon online doen.

3. De rollator

De rollator is een uitvinding die soms niet voldoende wordt gewaardeerd door de leeftijdsgroep waarvoor deze is ontworpen. Nog steeds vinden senioren, ook op hoge leeftijd, het een teken van ouderdom dat ze zo lang mogelijk willen uitstellen. Dat is gewoon onverstandig en vaak funest voor een goede mobiliteit. Een rollator zorgt ervoor dat u weer stabiliteit krijgt bij het lopen en hier ook weer echt plezier in krijgt. En natuurlijk is een rollator ook gewoon handig als u boodschappen gaat doen. En wat dacht u van het handige zitje als het even net uitkomt om wat rust te nemen onderweg? Misschien zou iedere senior een rollator gratis moeten krijgen van zijn zorgverzekeraar om de mobiliteit te verhogen.

4. Een scootmobiel

Telt u maar eens een keer het aantal scootmobiels waardoor u wordt gepasseerd tijdens een uurtje winkelen. Dan is het bijna onvoorstelbaar dat dit hulpmiddel voor de mobiliteit nog maar zo kort bestaat. Er is zelfs een NK scootmobiel. Natuurlijk is een scootmobiel pas noodzakelijk als andere hulpmiddelen niet meer afdoende zijn om voldoende mobiel te zijn of blijven. Daarna is het verstandig om u goed laten te informeren over het soort scootmobiel dat het beste bij uw levensstijl past. Er zijn bijvoorbeeld exemplaren die meer geschikt zijn voor thuis en ook scootmobiels waarmee u ook buiten de deur flinke afstanden kunt afleggen. Zorg er altijd voor dat u goed overweg kunt met de scootmobiel voordat u voor het eerst zelfstandig op pad gaat. Er zijn diverse trainingen en cursussen in het leren omgaan met dit handige vervoermiddel.

5. De elektrische rolstoel

Ook de rolstoel heeft de laatste dertig jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met een goede accu en technologische snufjes kan iemand die geen andere mogelijkheden heeft om mobiel te blijven, ook goed uit de voeten. Elektrische rolstoelen zijn er tegenwoordig ook voor buiten en in diverse soorten en maten. Ze kunnen ook op diverse manieren bediend worden ingeval u daarvoor uw handen niet (meer) kan gebruiken. Een elektrische rolstoel kan uiteraard alleen door een specialist voor u worden gemaakt omdat het noodzakelijk is dat u hierin veilig en comfortabel moet kunnen zitten. Informeer eens naar de mogelijkheden bij uw arts.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Toy Story, 100 jaar speelgoed

De nieuwe wisseltentoonstelling van het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn...
Lees meer