De verboden woorden van Lenny Bruce

De muzikale theatervoorstelling Lenny, geschreven door Koos Terpstra, gaat over Lenny Bruce, in de ronkende jaren 60 de controversieelste stand-up comedian van Amerika. Zijn vernieuwende stijl sloeg in als een bom. Hij was intelligent, gevaarlijk, maar vooral verschrikkelijk grappig. Met woorden scherper dan een mes schudde hij een kuis en hypocriet Amerika wakker.

Lenny werd tijdens zijn leven tientallen keren door de politie gearresteerd, omdat hij ‘verboden’ woorden gebruikte in zijn act. Tot aan zijn tragische dood bleef hij een strijder voor de vrijheid van meningsuiting. De gevaarlijkste en grappigste strijder van zijn tijd. Hoewel het publiek in deze voorstelling de opkomst en ondergang van Lenny Bruce volgt, gaat dit verhaal hoofdzakelijk over het bewaken van onze steeds verder onder druk komende vrijheden. Wat is de verantwoordelijkheid van een individu in een collectief probleem? Wat ben je bereid van jezelf op te geven voor het algemeen belang?

Na de film, gespeeld door Dustin Hofman, brengt regisseur Eran Ben-Michaël dit razend actuele verhaal dit seizoen exclusief naar zes theaters in Nederland. Het publiek neemt plaats aan ronde tafels, een heuse comedy club-setting met livemuziek en een open bar gedurende de show. In deze eigentijdse theatervoorstelling waar toneel, muziek en stand-up comedy samenkomen, spelen acht acteurs, comedians en muzikanten de onontkoombare opkomst en ondergang van een briljante komiek. Vanaf 29 november tot en met 7 januari in Amsterdam, Den Bosch, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Foto: Curly & Straight.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Zwerftocht langs de Stelling van Den Helder
Ontdek de Napoleonroute, het wandelpad langs de Stelling van Den Helder. Een...
Read More
0 replies on “De verboden woorden van Lenny Bruce”