Veel variatie op Wandel Expo tijdens Egmond Wandel Marathon

In het weekend van 26 en 27 januari komen 14.000 wandelaars naar Egmond aan Zee voor de 16e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma, georganiseerd door Le Champion. De prachtige routes voeren de deelnemers langs de Noordzeekust en door het Noordhollands Duinreservaat. ReumaNederland is het goede doel en zaterdag 26 januari neemt Anita Witzier als donateur de cheque van de organisatie in ontvangst. Daarnaast is het aanbod op de Wandel Expo in Sporthal De Watertoren enorm divers dit jaar.

Op de Wandel Expo zijn o.a. deskundige standhouders om informatie te geven over de nieuwste wandelontwikkelingen en hanteren aantrekkelijke kortingen op wandelkleding en -schoenen. Kompas Outdoor World heeft er een trailer ingericht waar deelnemers voor aanvang van de wandeltochten de mogelijkheid hebben om wandelschoenen te passen en deze gratis te testen tijdens de wandelmarathon, naast Kompas is de wandelbond (KWBN) aanwezig waar men terecht kan met vragen over georganiseerd wandelen in heel Nederland.

De verrassing op de Expo is Gejut, een partij uit Egmond aan Zee, die van gejut-materiaal (strandafval) kunstwerken maakt om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. In de sporthal zullen medewerkers van Gejut wandelaars voorlichten over de vervuiling en waarom het belangrijk is een steentje bij te dragen aan een schoner milieu. De verwachte 14.000 wandelaars kunnen in de sporthal ook extra informatie krijgen over de strandvondsten die zij onderweg gedaan hebben, de deelnemers worden namelijk opgeroepen zwerfafval op te ruimen in de duinen en op het strand. Gejut heeft enkele kunstwerken tentoongesteld in de sporthal, waaronder een indrukwekkende meterslange zeepanorama.

Het belooft een groot feest te worden op de Wandel Expo, want naast alle informatiemogelijkheden verzorgen op zaterdag Shantykoor Zâalnêelden en DJ Dolphin van 07.30 tot en met 17.00 uur de muziek en zondag op dezelfde tijden zijn countryzanger Gerard Borst en feestzanger René Eshuijs aanwezig om er een gezellige wandelsfeer van te maken.

De stands zijn te vinden op de Wandel Expo in Sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee, Watertorenweg 36. De Wandel Expo begint 26 en 27 januari om 07.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang tot de Wandel Expo is gratis voor deelnemers en bezoekers. (Foto: aangeleverd)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Aftrap OldStars in Rotterdam groot succes

Goed nieuws voor zestigplussers die gestopt zijn met voetballen. Het Nationaal Ouderenfonds...
Lees meer