Varend Corso Westland vaart uit op 2, 3 en 4 augustus 2019

Het Varend Corso Westland trekt dit jaar op 2, 3 en 4 augustus voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Met het thema WOW! beloofd het gratis event dit jaar kleurrijker dan ooit te worden. Jaarlijks bezoeken ruim een half miljoen mensen die driedaagse spektakel, met festiviteiten op het water en op de kade.

WOW! De deelnemers zijn al weken volop in voorbereiding en laten hun creativiteit de vrije loop te laten met het jaarthema WOW! Decors, kostuums, muziekkeuze en acts zijn allemaal in goed afgestemde harmonie met de professionele arrangementen van bloemen, planten en groenten. De vrolijke stoet van het Varend Corso doet op hun 80 kilometer lange route gedurende 3 dagen steden aan als Delft, Den Haag, Vlaardingen en Maassluis.

Feest op het water én de wal

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken.

Kindercorso

Ook dit jaar zal het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Tijdens het corso-weekeinde varen de kinderen zelf mee om zich helemaal onder te dompelen in het vrolijke zomerse corso-gevoel.

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Oranje Fonds: zeker 38.000 mensen wachten op een maatje
Zeker 38.000 mensen in Nederland wachten momenteel op een maatje. Maatjes zijn...
Read More
0 replies on “Varend Corso Westland vaart uit op 2, 3 en 4 augustus 2019”