Varend Corso, terug op 3, 4 en 5 augustus met thema ‘Helemaal Hollands’

Helemaal Hollands! Een passender thema voor een prachtig evenement als het Varend Corso Westland is bijna niet denkbaar. Een breed thema met veel mogelijkheden, waar deelnemers mee aan de slag zijn gegaan. Helemaal Hollandse geschiedenis, feestdagen, TV programma’s en iconen. Allemaal te zien op 3, 4 en 5 augustus.

Tijdens het eerste weekend van augustus kleurt de route door de Zuid-Hollandse wateren weer door de stoet van het Varend Corso. De historische schuiten zijn helemaal versierd met bloemen, planten, groente en fruit uit de Westlandse kassen. Elke schuit met hun eigen onderwerp, allemaal passend binnen het overkoepelende thema ‘Helemaal Hollands’. Afgelopen jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens dit gratis driedaagse spektakel op het water en op de kade.

Feest op het water én de wal
Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Meer informatie
Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier  is de bonte stoet ook live via de webcam volgen. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Expositie Andy Warhol and other PopArtists

Op 1 juli vond de feestelijk opening van de tentoonstelling ‘Andy Warhol...
Lees meer