Varen, een leuke watersport voor iedereen!

Als je de term watersport hoort denk je misschien aan bewegelijke sporten zoals surfen, duiken of wakeboarden, maar wist je dat varen ook gewoon onder de term watersport valt? En wat dat betreft een hele fijne sport is om voor jong én de wat meer volwassenen onder ons te beoefenen? Deze blog vertelt je meer over waarom varen fun voor iedereen is.

Varen is een inspanning die voor ontspanning zorgt

Varen is een fantastische manier om op een avontuurlijke manier te ontspannen. Zodra de voorbereidingen voor een dagje (of twee) op het water zijn getroffen en je aan het roer staat, begeef je je midden in de natuur. Je ziet de omgeving vanuit een ander perspectief en kunt plekken bezoeken waar je normaal gesproken niet komt. Het avontuurlijke instinct komt naar boven en daarnaast zet je je brein en je lichaam aan het werk.

Om het water op te gaan heb je natuurlijk een boot nodig. Boten kunnen worden gehuurd of (tweedehands) worden gekocht. Klopwatersport is een gespecialiseerde verkoper van zowel nieuwe als gebruikte boten. Daarnaast vergt varen het treffen van een aantal andere voorbereidingen zoals het bepalen van routes, kennis over de regels op het water en bijvoorbeeld het in balans houden van je lichaam. Na een dagje varen zal je zowel fysiek- als mentaal voelen dat je een inspanning hebt geleverd. Maar hé, voor achter de geraniums zitten hebben we nog voldoende tijd, toch?!

“Schipper mag ik over varen ja of nee?”

Tijdens een dagje op het water kun je je partner, gezin en/of vrienden meebrengen. Geniet van de quality time die je samen kunt doorbrengen. Meer bijvoorbeeld aan in een leuke haven en ontdek het lokale dorp of stad. Vaar je een dagje alleen? Je komt ongetwijfeld andere mensen en schippers tegen. Op het water en in de haven worden gemakkelijk sociale contacten en vriendschappen gesloten onder watersporters.

Aan welk roer zie jij jezelf al staan?

Ben je klaar om je horizon te verbreden en om een nieuwe uitdaging in de buitenlucht aan te gaan? Neem dan eens een kijkje op de website. Bekijk de verschillende soorten boten en kies op welke boot jij deze nieuwe hobby wilt uitoefenen. Klopwatersport heeft een uitgebreid assortiment van (gebruikte) sloepen, sportboten, ribs etc.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk
Zaterdag 3 september is de wereldpremière van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk....
Read More
0 replies on “Varen, een leuke watersport voor iedereen!”