Vanaf 5 augustus nieuwe expositie bij SHIP

MEDION DIGITAL CAMERA

IJmuiden – Na een foto-expositie bij SHIP, hangt er vanaf 5 augustus een nieuwe expositie met bijzondere schilderijen van kunstschilder Henk Zwanenburg bij SHIP. De in IJmuiden geboren en woonachtige kunstschilder studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming als tekenleraar, na zijn studie verdiende hij zijn sporen in het schilderen van verschillende modaliteiten, waaronder de scheepvaart. Met zijn schilderijen over de scheepvaart zal hij van 5 augustus tot 31 oktober 2019 bij SHIP exposeren.

Henk schetst in zijn werken vaak landschappen met daarin de modaliteiten als wegvervoer,  spoorvervoer en scheepvaart. Met deze laatste modaliteit zal hij zijn kleurrijk weergegeven schilderijen bij SHIP exposeren. De werken van Henk zijn met een duidelijke knipoog naar het impressionisme weergegeven met afwijkende kleuren en wilde streken op het doek. Daarnaast werkt hij ook wel met zwaar vertekende perspectieven, zo probeert de kunstenaar van zijn werken een modern sprookje te maken. Uiteraard zijn deze unieke en kleurrijke schilderijen te koop.

SHIP is gelegen aan de Noordersluisweg 1 in IJmuiden. SHIP is alle dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Aftrap OldStars in Rotterdam groot succes

Goed nieuws voor zestigplussers die gestopt zijn met voetballen. Het Nationaal Ouderenfonds...
Lees meer