Vanaf 1 april 2018 weer bunkeren in IJmuiden

IJmuiden – Het seizoen 2018 staat  weer bol van de activiteiten in en rondom de bunkers van IJmuiden. Gedurende het seizoen wordt er driemaal een historisch evenement georganiseerd. Behalve de historische evenementen, organiseert Bunker Museum IJmuiden de Bunkerdag, verschillende rondleidingen en is vanaf 1 april het Bunkermuseum om de week geopend.

Het eerste historische evenement ‘ Occupation WN2000’ op 15 april staat in het teken van bezetting. Gedurende deze dag wordt het bunkermuseum bezet door acteurs die militairen van de Wehrmacht uitbeelden. Het verzet treft deze dag in het geniep voorbereidingen voor de komende bevrijding van het bunkermuseum. Durf jij tijdens deze dag het verzet te helpen met spioneren en de Festung IJmuiden in kaart te brengen?
Het tweede en derde historische evenement staan gepland op 30 juni tot1 juli en 2 september. Deze evenementen richten zich op het verzet en de bevrijding van het op 15 april bezette Bunkermuseum.

Het Bunkermuseum doet 9 juni weer mee met de landelijke bunkerdag. Op allerlei locaties door het hele land zijn bunkers te bezoeken. Voor het Bunkermuseum is het ieder jaar weer de uitdaging om bunkers open te stellen die normaal niet voor het publiek geopend zijn. Dit jaar heeft de organisatie weer enkele unieke bunkers op het oog … volg de Facebook pagina van Bunkermuseum IJmuiden om niets te missen. Vanaf 1 april zijn de kaarten voor de Bunkerdag in de voorverkoop verkrijgbaar bij de kassa van het Bunker Museum IJmuiden.

Het Bunker Museum IJmuiden is vanaf 1 april weer geopend. Het museum is niet alleen een expositie rijker, maar ook een bunker! Afgelopen seizoen is er hard gewerkt om de nieuwe bunker toonbaar te maken en toe te voegen aan het Bunkermuseum. De inrichting van de nieuwe expositie houdt het Bunkermuseum nog even geheim. Kortom in 2018 is er weer genoeg te ‘bunkeren’ in IJmuiden! (Foto: Fiona Newsky)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
KreaDoe pakt groots uit
Dit jaar viert KreaDoe haar 30e verjaardagsfeest van woensdag 30 oktober tot...
Read More
0 replies on “Vanaf 1 april 2018 weer bunkeren in IJmuiden”