Van Gogh fietsroute Europese Fietsroute van het Jaar

De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016. Deze fietsroute van 335 kilometer laat fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse landschap.

Naast de Van Gogh route waren nog drie andere genomineerden in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar: La Vélofrancette (Frankrijk), Herzroute (Zwitserland) en fietsnetwerk Picardisch Wallonië (België). De jury is onder andere gecharmeerd van het thema ‘Vincent van Gogh’. ,,De route neemt je mee naar uiteenlopende delen van Noord-Brabant, waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. Op diverse plaatsen ziet het landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dit op het doek heeft vastgelegd,” aldus het juryrapport.

Ook de flexibele indeling van de route en de bewegwijzering is voor de juryleden een plus. ,,Fietsers kunnen kiezen voor een grote ronde van 335 kilometer, maar ook voor vijf kortere fietsroutes die je elk in een dag kunt afleggen.” De jury heeft daarnaast nog een eervolle vermelding over het routeboekje: een ringbandje met uitneembare kaartjes van delen van de route. ,,De opmaak is overzichtelijk, met de juiste informatie en het geheel is fraai vormgegeven. Over dit boekje is duidelijk goed nagedacht.”

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Pinholefotografie van Rob Slooten: Heavy Metal
Cruquius Museum presenteert de tentoonstelling Heavy Metal van fotograaf Rob Slooten. Slooten...
Read More
0 replies on “Van Gogh fietsroute Europese Fietsroute van het Jaar”