Vakantiebeurs met de billen bloot

De Vakantiebeurs gaat met de billen bloot en zet in het nieuwe Blootstraatje in hal zeven naaktvakanties in het zonnetje samen met belangenbehartiger van naaktrecreërend Nederland NFN en touroperator Internatuur. Vreemd is die aandacht voor bloot vakantievieren niet, want volgens NFN doen bijna twee miljoen Nederlanders tijdens het recreëren de kleren uit. Een op de acht gaat dus zo nu en dan met de billen bloot en dan mag de Vakantiebeurs natuurlijk niet achterblijven!

,,Het Blootstraatje op de Vakantiebeurs is er voor iedereen die meer wil weten over deze vorm van recreëren”, vertelt Vronie Hoven van NFN. ,,Als Nederlandse belangenbehartiger maken wij ons hard voor het behoud van naaktstranden, maken wij naaktrecreatie bespreekbaar en geven wij informatie over wat er kan en mag en waar dat kan. Zo toont onze website 1.200 locaties wereldwijd en in Nederland alleen al zijn er bijna 100 officiële naaktstranden en meer dan 60 campings en accommodaties. Kijk je in Europa dan zie je dat het groot is in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Italië en vertegenwoordigers van accommodaties uit die landen zullen dan ook aanwezig zijn in het Blootstraatje. Éen kanttekening bij Italië: daar is het net iets minder open en bloot, omdat de Paus daar kennelijk nog veel invloed heeft”, lacht Hoven. ,,Natuurlijk krijgen wij standaard grappen en grollen te horen, maar echt lacherig wordt er niet meer over gedaan. Bloot is er gewoon voor iedereen die zich daar fijn bij voelt.”

“Slechts weinigen realiseren zich hoe groot die naturistenmarkt is”, stelt eigenaresse Christy-Anne Kniestedt van touroperator Internatuur. ,,De meeste mensen die bloot op vakantie gaan zijn overigens kampeerders. Die boeken bij ons of rechtstreeks bij de camping en dat hoeft niet duurder te zijn dan een vakantie met kleren aan. Wij proberen echter steeds nieuwe producten te bieden. Zo hebben we nu twee singlereizen op het programma. Dat zijn geen reizen om je toekomstige partner te ontmoeten, maar puur om als naturist ook een mooie rondreis te kunnen maken met accommodaties waarin je naakt kunt recreëren. Ook bijzonder is een naturistencruise dat we zelf de Blootboot noemen. Jaarlijks chartert een Amerikaanse organisatie een cruiseschip en wij verkopen die reizen in Nederland. Dit jaar is de cruise in de Caraïben op een schip van rederij Carnival Cruises. Vind je dat echter te grootschalig, dan bieden wij ook cruises op kleinere schepen.” De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. Op de foto een deel van de cover van het magazine Bloot.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
150 dagen flowerpower in huis
Een bijzondere uitdaging voor iedereen met of zonder groene vingers: 150 dagen...
Read More
0 replies on “Vakantiebeurs met de billen bloot”