Uw vakantie wordt vuurwerk

Wilt u deze zomer een spetterende vakantie beleven? Boek dan een vakantiehuis tijdens Quatorze Juillet. Deze feestdag wilt u niet missen. Want Frankrijk viert het groots, het hele land steekt vuurwerk af en voert professionele shows op. Vier met hen de bestorming van de Bastille. Met uw partner, gezin of vrienden. Een vakantiehuis van FranceComfort is de ideale uitvalsbasis. Boek deze dan nu en maak vuurwerk van uw vakantie!

Vier het bij het kasteel

Tot de fijnste vakantieparken in Frankrijk behoren Domaine Les Forges, Bourg Est en L’Aveneau. Viert u hier Quatorze Juillet, dan is een bezoekje aan Nantes de moeite waard. Hier begint rond 11 uur ’s avonds de vuurwerkshow ‘Jets de Lumières’, die het ‘Ducs de Bretagne’ kasteel en de omgeving fel oplichten. Dit is een eerbetoon aan de rivier de Loire, die ooit langs deze voormalige residentie van de hertog stroomde.

Vier het in de haven

Marseille is het hele jaar door een aanrader, maar sfeervoller dan bij Quatorze Juillet wordt deze stad niet. Een magische vuurwerkshow van zeker 30 minuten maakt deze haven zeldzaam mooi. Het vuurwerk stijgt op vanaf het Fort Entrecasteaux. Marseille is slechts een uur rijden, als u een huisje heeft op de vakantieparken Jardin du Golf, Villa’s du Verdon, Résidence de Cannes, of Vallée de la St. Baume.

14 juillet Frankrijk1

Vier het op de rivier

In Toulouse beleeft u de spectaculairste Quatorze Juillet-viering. Midden op de Garonne – de rivier die van oudsher dwars door de stad stroomt, zorgt een professionele vuurwerkshow voor een spectaculair schouwspel. Op de weerspiegeling van de rivier ontstaat een extra fel kleurenspel, terwijl je romantisch op de oever zit, of lekker danst op de livemuziek van een DJ. Het is de kleine twee uur rijden vanaf de vakantieparken L’Espinet en Village de Montmarsis ruimschoots waard!

Vier het bij uw huisje

Ook vanaf een rivier, maar met kleinere vuurwerkshow, is de viering in Bergerac. Hier in de Dordogne geven ze zo hun eigen draai aan Quatorze Juillet. In 2018 zorgde een heuse ‘Pyromusical’ voor muziek, toneel en andere feestelijkheden, met speciale aandacht voor kinderen. Gaat u met uw gezin of familie op vakantie, dan is Bergerac perfect: de villaparken Village de Montmarsis en Village des Cigales liggen op minder dan anderhalf uur rijden van Bergerac en zijn dankzij de verschillende zwembaden, speeltuinen, animatie en kindervoorzieningen gemaakt voor jonge families.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, ,
More from Redactie Pluswijzer
Laat je rondleiden in provinciehuis Paviljoen Welgelegen
Wie altijd al de statige buitenplaats Welgelegen in Haarlem heeft willen bezoeken,...
Read More
0 replies on “Uw vakantie wordt vuurwerk”