UP! biedt inspiratie rond het ouder worden

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden en biedt ruimte voor scherpe randjes. Op maandag 13 november is er een talkshow in De Nieuwe Liefde in Amsterdam rond het thema ‘In beweging’. Gasten zijn Erik Scherder, de vrolijke hersenprofessor van De Wereld Draait Door. Hij laat zien wat beweging allemaal met je brein doet en wat dat vervolgens weer betekent voor je algehele gezondheid.
Cabaretière Jetty Mathurin reist met haar laatste productie De Overdracht het land door en doet er alles aan om in topvorm te zijn. In de sportschool blijkt ze een rolmodel voor de jonkies! De oude en jonge dansers van PRA Muziektheater brengen generaties samen en verleiden iedereen om in beweging te komen.
Golden Sports groeit als een dolle en heeft al 10 laagdrempelige sportlocaties in de stad. Initiatiefnemer Leonie Everts vertelt wat samen sporten in de buitenlucht zo bijzonder maakt. Dankzij Oud Geleerd Jong Gedaan geven studenten overal in het land lezingen aan ouderen. Hoe herkenden Ilse Nieuwland en Enny van Arkel die honger naar kennis bij de oudste garde? Gewoon met je vrienden voetballen of wandelen is gezellig en goedkoop. Arts Frank Schalkwijk (Leyden Academy) doet onderzoek naar 55+ vrienden-beweegclubs.
Als je samen met anderen wil gaan sporten, maar je weet niet hoe, wat doe je dan? Ineke Hurkmans van Jump Movement vertelt over de Follow UP! workshop in de OBA Roelof Hartplein. Aanvang 20.00 uur. Kaarten via www.denieuweliefde.com.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Valentijnsgedichten maken met Joris Brussel
Vijftig+ en nog steeds romantisch? Op zaterdag 13 februari  komt Joris Brussel,...
Read More
0 replies on “UP! biedt inspiratie rond het ouder worden”