Unieke aanbieding: een echte wijnvakantie in Frankrijk!

unieke aanbieding

Een wijnvakantie in Cahors is een van de leukste dingen die u in Frankrijk kunt beleven. Die vakantie speelt zich af in de meest karakteristieke omgeving van het land tussen de oudste wijngaarden van Frankrijk. De Cahors-wijngaarden hebben al een oude historie. Uit deze regio importeerden de Engelsen hun befaamde black wines: sterk donkerrode wijnen met veel tannines. Tegenwoordig staat hier – even ten zuiden van Sarlat – het perfecte vakantiepark: Village des Cigales, een walhalla voor wijnliefhebbers vooral tijdens de traditionele wijnweken.

Wat doet u tijdens de wijnweken?

Een inspirerend en afwisselend programma is voor u samengesteld. Naar wens kunt u zich aanmelden voor verschillende activiteiten zoals een bezoek aan het imponerende wijnkasteel Château Bonaguil, een rondvaart op de rivier de Lot, een wijnproeverij met presentatie door een Nederlandstalige wijnboer en een speciaal afgeprijsd driegangendiner voor maar € 30 per persoon. Kortom, een aantrekkelijke aanbieding. Als wijnliefhebber is er natuurlijk niets mooiers dan uw vakantie door te brengen in een wijnregio. Behalve vakantiehuizen op Village des CIgales, biedt FranceComfort nog meer vakantiehuizen in de wijnregio. Ook op Domaine de Lanzac kunt u terecht. 

Aangeraden activiteiten en bezienswaardigheden

Village des Cigales is het ideale vakantiepark in Frankrijk voor diverse activiteiten voor jong en oud. Bezoek een of meer van de historische dorpjes en steden die de Cahors-regio rijk is: La Roque-Gageac aan de klif van de Dordognerivier, Sarlat als de onbetwiste parel van de Perigord en de oude vestingstad Rocamadour. Ook aan te raden zijn de spectaculaire grotten Lascaux en Gouffre de Padirac.

Proef de Cahors

De bekendste wijn uit de Cahors-streek is de Malbec. De Côt ofwel de blauwe Cahors-druif Auxerrois zorgt samen met het terroir voor een uiterst donkere wijn met een krachtige, geconcentreerde en tannine-rijke smaak vol zuren. Wijnkenners roemen de wijn om zijn aroma’s van zwarte kersen, cassis, anijs, cacao, bloedsinaasappel, hout, kaneel, leer, truffel en zoethout. Proeft en ruikt u deze ook? Ontdek het tijdens de wijnweken.

Historie: de wijnranken van Cahors

Naast de Malbec brengt de Cahors-regio ook andere donkere wijnen voort: Merlot en Tannat. Tegenwoordig beslaat de Cahors-wijnregio ruim 4000 hectare grotendeels ten westen van het stadje Cahors. Veel van deze wijngaarden zijn gelegen op zand- of grind-terrassen of hoger liggende kalkhoudende plateaus. De levensader voor de wijnbouw hier in Cahors is absoluut de meanderende rivier de Lot.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, , ,
More from Redactie Pluswijzer
Op expeditie naar de Marker Wadden
In het weekend van 24 en 25 september organiseert Natuurmonumenten een expeditie...
Read More
0 replies on “Unieke aanbieding: een echte wijnvakantie in Frankrijk!”