UNICEF lanceert Verzend Nu: pakje met levensreddende hulp direct naar een kind in nood

Eén klik op de knop en alles wat je maar wilt staat de volgende dag op de stoep. In dezelfde tijd, en met hetzelfde gemak, verzend je een pakje met levensreddende hulp naar een kind dat het nú hard nodig heeft.


UNICEF Nederland start vandaag een intensieve fondsenwervende campagne om kinderen die juist in deze wintermaanden extra kwetsbaar zijn, noodzakelijke hulp te bieden. Verzend Nu is een vernieuwende campagne die inspeelt op de online decembergekte en koopkoorts van consumenten. Ondersteund door de hit ‘Galvanize’ van The Chemical Brother (‘Push that button’) is het letterlijk één klik en je pakje is onderweg. Hiermee wijkt UNICEF af van de traditionele beelden in de meeste campagnes en hoopt zo donateurs pakjes te laten bestellen voor kinderen in nood. 
Met een inspirerende commercial en verschillende uitingen in tijdschriften, RTV-bladen en op zuilen in winkelcentra waar rechtstreeks kan worden gedoneerd, wordt het publiek opgeroepen kinderen in nood direct te helpen. Via de website van UNICEF kan direct een pakje met een deken, noodvoeding, een onderwijspakket, hygiënekit of warme winterkleding naar een kind in nood worden gestuurd. Via een track & trace-link kan de gever volgen wat er met de gift gebeurt en bij wie de hulp terechtkomt. 
Bijvoorbeeld bij een kind in Afghanistan. Sinds de machtsovername in augustus, zitten kinderen in Afghanistan in een ingewikkelde, kwetsbare en voortdurend veranderende situatie. De economie en het gezondheidssysteem zijn ingestort. Er is een groot tekort aan voedsel- en basisvoorzieningen, waardoor ouders alles doen om het hoofd boven water te houden. Dat de wanhoop groot is, is duidelijk. Ruim 14 miljoen mensen in het land lijden honger, en weten niet waar hun volgende maaltijd vandaan gaat komen. Volgens de laatste schattingen loopt de helft van de kinderen onder de vijf jaar reëel risico op ondervoeding. Minstens één miljoen van deze kinderen zou kunnen overlijden aan acute ondervoeding als er niks verandert. Door jaren van droogte, conflict, corona en economische achteruitgang is internationale hulp van organisaties als UNICEF ontzettend hard nodig.    

Campagnebeeld: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Het Binnenhof vs Borgen
  Woensdag 20 april presenteert De Balie het eerste deel van de...
Read More
0 replies on “UNICEF lanceert Verzend Nu: pakje met levensreddende hulp direct naar een kind in nood”