Umami Park, de vijfde smaak van heerlijkheid

Café De Tropen houdt op 9 juli in samenwerking  met Spang 31 het eerste Umami Park, een nieuw stadsparkfestival in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en in het Oosterpark. Van 10.00 tot 20.00 uur kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops en art & crafts.

,,Het Japanse woord Umami, dat heerlijkheid betekent, is een van de vijf basissmaken. Bij De Tropen spelen Oosterse smaken  en geuren een grote rol. Met de warme dagen in aantocht waarbij mensen buiten willen genieten van elkaar, van lekker eten en van een mooie omgeving leek het ons op deze plek een goed idee.” Dat zegt Claire van Campen, General Manager van Café de Tropen en KIT Hospitality. ,,Daar komt bij dat wij pal gelegen zijn naast het tweede stadspark met de mooiste kinderspeelvijver van Amsterdam en dat wij de buurtbewoners, ondernemers en de toeristen graag willen laten genieten van een nieuw cultureel festival. De ambitie is om dit op regelmatige basis te laten terugkeren”.

Umami Park wil de wereld van het Oosten een podium geven; een plek creëren waar het lekkerste, mooiste en nieuwste uit Azië bij elkaar komen. Niet alleen culinair maar ook cultureel, economisch en maatschappelijk. De toegang is gratis en de workshops zijn tegen een speciaal tarief te volgen.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Ontbijt met een gedicht

Sinds 2000 staat in Nederland iedere laatste donderdag van januari in het...
Lees meer