Uitslag fotowedstrijd ‘de mooiste foto van de Noordzee’

Wie maakt de mooiste foto van de Noordzee? Daar draaide de fotowedstrijd van Stichting De Noordzee om. Inmiddels zijn de winnaars van deze fotowedstrijd bekend. De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het jubileum van de natuur- en milieuorganisatie die zich al veertig jaar sterk maakt voor de bescherming en het duurzaam gebruik van de zee. Het doel was om samen de schoonheid van en de liefde voor de Noordzee te delen.

En dat is gelukt: maar liefst 1467 strand- en zeeliefhebbers stuurden een foto in. Sereen, woest, uitgestorven, romantisch, en met luchten in alle kleuren van de regenboog: het bleek maar weer dat de Noordzee vele gezichten heeft.

De jury, die onder andere bestond uit een van de eerste werknemers van Stichting De Noordzee, een fotograaf en een poëtische surfster, koos vijf winnaars uit. Dit zijn Yvonne van Haaften, Ingrid van Leeuwen, Arie van Duijn, Sophie Oberink en Tamara Cieremans. Zij brachten de Noordzee en alle gevoelens die ze oproept volgens de jury fantastisch in beeld.

Yvonne van Haaften won de hoofdprijs: een workshop op het strand met een marien ecoloog en een strandafvalexpert. De vier anderen worden beloond met een boek over de Noordzee. De fotowedstrijd werd mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel.

Naast een foto werd ook gevraagd om de zin “Ik houd van de Noordzee, omdat” af te maken. Yvonne van Haaften schreef: “Ik houd van de Noordzee, omdat de kracht en oneindigheid van de zee mij onwijs aantrekt.” Je kunt hier alle foto’s en het hele juryrapport bekijken.

Foto:

De winnende foto van Yvonne van Haaften. Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Meer weten over de flora, fauna en historie van park Westerhout?
Op zondag 30 april organiseert IVN Midden-Kennemerland een wandeling door Park Westerhout...
Read More
0 replies on “Uitslag fotowedstrijd ‘de mooiste foto van de Noordzee’”