Trends in tuinmeubelen voor 2019

Trends-in-tuinmeubelen-voor-2019

Het jaar 2019 is alweer een paar weken oud en langzaamaan worden de dagen ietsjes langer. Het voorjaar en de zomer lijken nog ver weg, maar voor u het weet is het weer zover. Omdat wij niet kunnen wachten om heerlijk in de tuin van de eerste zonnestralen te genieten, hebben we ons vast verdiept in de trends op het gebied van tuinmeubelen in 2019. In deze blogpost leest u er meer over.

1. Rotan

Rotan tuinmeubelen waren in 2018 al erg populair. U heeft deze trend dan ook vast al eens voorbij zien komen op woonblogs of in tuinfolders. In 2019 zet de rotantrend gestaag door. Rotan is een duurzaam en natuurlijk materiaal dat afkomstig is uit het tropisch regenwoud. De rotan hangstoel was in 2018 dé eye-catcher van het jaar en dit type tuinmeubel is ook in 2019 weer enorm populair. Tuinmeubelen van rotan kunnen erg goed worden gestyled met grote, zachte kussens. In een rotan hangstoel kunt u heerlijk schommelend wegdromen en compleet tot rust komen!

2. Teak

Teakhout is een materiaal dat we al jaren terugzien in de Nederlandse tuinen. Teak is hout van een erg hoge kwaliteit en is afkomstig uit het zuidoosten van Azië. Met name teakhout uit Oost-Java staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Tuinmeubelen van teakhout zijn enorm duurzaam, omdat dit materiaal goed bestendig is tegen alle typen weersomstandigheden. Hierdoor zal het hout amper rottingsverschijnselen vertonen en blijf het lang in goede staat. Bovenal is teak natuurlijk ook gewoon erg mooi en stijlvol. Het geeft een tuin rust en warmte en tuinmeubelen van teakhout zorgen voor een robuuste look.

3. Ronde tuinmeubelen

Tuinen in Nederland zijn over het algemeen vrij strak en vierkant. Ronde tuinmeubelen zijn daarom ideaal om een speels effect te creëren. Door het contrast springen cirkelvormige tuinmeubelen extra in het oog! Ronde (maar ook halfronde) tuinmeubelen zagen we vorig jaar al steeds vaker terug, maar 2019 moet hét jaar worden voor dit type tuinmeubel. De ronde vormen vinden we dit jaar terug bij loungesets en tuinsets, maar ook in bijzettafeltjes en zelfs bij ligbedden.

 

Heeft dit artikel u geïnspireerd en kunt u ook niet wachten tot het weer tijd is om lekker te genieten in de tuin? Dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen! Bent u benieuwd welke tuinmeubeltrends er dit jaar nog meer te verwachten vallen? Neem dan gerust eens een kijkje op de website van Fonteyn. Bij Fonteyn vindt u alles op het gebied van outdoor living en u kunt er een hoop frisse inspiratie opdoen.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Maak nieuwe vrienden op je thuiswerkplek
Thuiswerken is in de strijd tegen corona al een tijdje de norm...
Read More
0 replies on “Trends in tuinmeubelen voor 2019”