Tips om je sleutel niet meer kwijt te raken

Sleutel in een slot

Er is niets zo makkelijk als het verliezen van een sleutel. Als je even niet oplet, kan een sleutel zo uit je zak vallen. Ook als je per ongeluk je sleutel ergens laat liggen, is dit erg lastig. Gelukkig kun je veel doen om de kans op verloren sleutels te verkleinen. Hieronder lees je handige tips hoe je je sleutels minder snel kwijt raakt, en op welke plek je een sleutel het beste kunt opbergen.

Raak je sleutels minder snel kwijt met een sleutelbos

Een enkele sleutel raak je natuurlijk veel sneller kwijt dan een hele bos. Doe daarom meerdere sleutels aan je bos. Heb je geen andere sleutels, dan kun je een leuke hanger halen om aan je sleutelbos te doen. Een sleutelbos maakt ook geluid wanneer deze op de grond valt, waardoor je dit sneller door hebt. Ook heb je het sneller door wanneer een sleutelbos met meer gewicht uit uw zak valt, doordat er plotseling minder gewicht in uw zak zit. Er zijn tegenwoordig zelfs sleutelhangers met GPS tracker, zodat je de sleutels terug kunt vinden wanneer je deze verliest.

Altijd je sleutel vinden

Een tracker aan je sleutelbos bevestigen is dus een goede manier om de locatie van de sleutels terug te vinden. Het enige probleem is dat GPS niet heel precies is. Je kunt wel vinden in welk gebouw de sleutel ligt, maar niet waar. Gelukkig zijn er ook sleutelhangers welke een geluidje kunnen maken wanneer je de sleutelbos kwijt bent. Deze sleutelhangers werken via je mobiele telefoon, waarbij je op je telefoon het geluidje aan kunt zetten.

Kies een slimme plek voor de reserve sleutel

Deze tip voorkomt misschien niet dat je je sleutel kwijt raakt, maar het zorgt er wel voor dat je snel weer verder kunt met waar je mee bezig was. Zorg dat je een reservesleutel hebt, voor het geval je de sleutel niet kunt vinden. Heb je geen reservesleutel, dan kun je deze bij laten maken bij een sleutelmaker. Afhankelijk van het soort sleutel kun je deze op een handige plek verstoppen. De huissleutel buiten het huis verstoppen lijkt slim, maar omdat veel mensen dit doen, weten dieven dit ook. Het is daarom beter om de sleutel bij de buren te leggen.

Berg sleutels op een vaste plaats op

Door jezelf aan te leren de sleutels altijd op een vaste plaats op te bergen, is de kans veel kleiner dat je de sleutels kwijt raakt. Het kost wel wat tijd om aan een nieuwe opbergplek te wennen, maar hierna hoef je nauwelijks nog je sleutels te zoeken. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op je werk de sleutels op een vaste plek op te bergen. Ook zodra je de deur uit loopt, is het slim om de sleutels op een vaste plek te bewaren, bijvoorbeeld altijd in dezelfde broekzak. Als je hier eenmaal aan bent gewend, zul je het ook sneller door hebben als de sleutels niet op de juiste plek zitten.

Gebruik een sleutelkluis

Een sleutelkluis is een ideale plek om je sleutels in op te bergen. Naast dat het heel handig is, omdat je altijd weet waar je je sleutels hebt gelaten, is het ook heel veilig. Er zijn sleutelkluizen met een cijfercombinatie, of welke open gaan met een sleutel. Zo voorkom je de situatie dat inbrekers welke in je woning zijn ook meteen toegang hebben tot de fietsen, de auto of de scooter.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Muizenhuisfestival in Het Scheepvaartmuseum

  Tijdens het Paasweekend op zondag 1 en maandag 2 april 2018...
Lees meer