Tijdelijke verlenging rijbewijs is noodgreep om problemen CBR op te lossen

Al maanden kampt het CBR met grote achterstanden en wachten veel mensen enorm lang op de verlenging van hun rijbewijs. De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, wil het nu mogelijk maken dat mensen van 75 jaar en ouder nog een jaar na de einddatum van hun rijbewijs door mogen rijden zonder dat ze problemen met politie of de verzekeraar krijgen.


Minister Van Nieuwenhuizen heeft het ontwerpbesluit om deze administratieve verlenging van het rijbewijs mogelijk te maken aan de Tweede Kamer aangeboden. ANBO vindt dat deze maatregel een noodgreep is om de achterstanden waar het CBR mee kampt te kunnen oplossen.


De maatregel is een noodgreep

,,Natuurlijk ben ik blij voor de mensen die al maanden moeten wachten op de verlenging van hun rijbewijs,” stelt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. ,,Wij hebben inmiddels al honderden leden kunnen helpen door onze afspraken met het CBR. Maar het is een noodgreep, omdat het CBR de boel niet op orde krijgt.”
Vandaag werd bekend dat de minister een externe adviseur heeft aangesteld, die het CBR moet gaan helpen. Liane den Haan: ,,Ik hoop dat er nu verbetering gaat plaatsvinden, want de tijdelijke verlenging lijkt op het repareren van de achterdeur, terwijl de voordeur stuk is. We waarderen de inzet van iedereen bij het CBR, maar er moet echt een structurele oplossing komen.”


Verkeersveiligheid moet voorop staan

Wat ons betreft staat de verkeersveiligheid van alle weggebruikers voorop. Het kabinet heeft plannen om de verkeersveiligheid in Nederland sterk te verbeteren. Het is nu nog niet duidelijk of de maatregel om het rijbewijs te verlengen gevolgen heeft voor deze plannen. (foto: Pixabay)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, ,
More from Redactie Pluswijzer
De langstlopende Nieuwjaar theatertraditie uit de 17e eeuw is springlevend in Amsterdam
Het was lange tijd een zekerheid. Van 1641 tot 1968 werd Joost...
Read More
0 replies on “Tijdelijke verlenging rijbewijs is noodgreep om problemen CBR op te lossen”