Thuiszorgmedewerkers krijgen waardering die ze verdienen

Journaal 160420 WILDERVANK - Na oproep in Stan Huijgens Journaal kon men thuiswerkers nomineren die in het zonnetje worden gezet. Zijn vele reacties op gekomen. Mw Schipper is de eerste die als dank een chocoladehart uitgereikt krijgt. thuiszorger beloond Na oproep in Stan Huijgens Journaal kon men thuiswerkers nomineren die in het zonnetje worden gezet. Zijn vele reacties op gekomen. Mw Schipper is de eerste die als dank een chocoladehart uitgereikt krijgt. Graag mooie portretfoto van Mw Schipper met het chocoladehart. Evt op straat of in de tuin. Volgens PKB heeft mw het hart al ontvangen.

Duizenden thuiszorgmedewerkers zetten zich in om kwetsbare ouderen thuis goede zorg te geven. Ze werken op dit moment onder lastige omstandigheden, maar houden vol. Om al deze kanjers te laten weten dat we hun inzet waarderen, is ANBO een actie gestart. We roepen mensen op om hun favoriete thuiszorgmedewerker te nomineren. En dat leverde tot-nu-toe al honderden reacties en bijzondere verhalen op.


Liane den Haan van ANBO: ,,Vorige week deden we samen met rapper Ali B een oproep aan iedereen in Nederland om zijn favoriete thuiszorgmedewerker te nomineren. En daar gaven veel mensen gehoor aan. We kregen honderden reacties, waarbij mensen aangaven waarom ze hun thuiszorgmedewerker voordroegen. Uit alle verhalen blijkt dat de thuiszorgmedewerkers niet alleen dag en nacht voor mensen klaar staan, maar ook dat er vaak een sterke band is tussen cliënt en zorgmedewerker. Zeker als iemand van de thuiszorg je al jaren verzorgt. Daarnaast geven veel ouderen aan dat de thuiszorgmedewerker op dit moment de enige is die nog langs komt. Veel mensen zijn erg alleen en de thuiszorgmedewerker is een belangrijke schakel naar de buitenwereld.”


In het zonnetje

Liane den Haan: ,,We zijn enorm blij dat er zoveel thuiszorgmedewerkers zijn genomineerd. Ze krijgen allemaal een plekje op de actiepagina van onze site. Daarmee kunnen we heel Nederland laten zien welke geweldige medewerkers er in de thuiszorg werken. Daarnaast mogen we 200 prachtige chocoladeharten van het Nederlandse chocolademerk Coco & Sebas weggeven. Uit alle inzendingen kunnen we dus 200 thuiszorgmedewerkers nog een keer extra in het zonnetje zetten.”


Nominaties met een bijzonder verhaal

Zoë en Esther Schilder

Eén van de thuiszorgmedewerkers die we hebben verrast met een chocoladehart, is Esther Schilder van zorgorganisatie Careyn. Haar dochter Zoë nomineerde haar en vertelt in deze video waarom ze haar moeder heeft voorgedragen: https://youtu.be/nbTv1WEhGFE.
Ook Zwany Schipper (61) uit Veendam werd genomineerd. Zij werkt voor TSN Thuiszorg in Wildervank. Al 20 jaar verzorgt zij de mensen in haar regio die dat nodig hebben. “Maar als ik thuis kom, ben ik alleen. Vijf jaar geleden overleed mijn man.” Zwany Schipper werd genomineerd door Harma Saarloos (59), met wie zij al 35 jaar bevriend is. “Dat ze onder deze omstandigheden haar werk blijft doen, terwijl ze thuis ook niemand heeft: petje af!”, zegt Harma. “Mijn man en ik gaan ieder jaar met haar op vakantie. Vorig jaar nog naar Cochum aan de Moezel. Of het er dit jaar van kan komen, is nog de vraag.” 


Nomineren kan nog steeds

Tot 28 april kan iedereen zijn of haar favorieten thuiszorgmedewerker nomineren. Dat kan door het nominatie-formulier in te vullen op www.anbo.nl/thuiszorg.

Op de foto boven mevrouw Schipper (foto: Jos Schuurman)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Witte Wieven in het Geestmerambacht klaar om te ontspruiten!
Midden in de prachtige natuur van het Noord-Hollandse recreatiegebied Geestmerambacht verrijst de...
Read More
0 replies on “Thuiszorgmedewerkers krijgen waardering die ze verdienen”