The Fourth Estate vanaf 29 mei, 22.55 uur, op NPO 2

In de vierdelige documentaireserie The Fourth Estate volgt filmmaker Liz Garbus het reilen en zeilen binnen de The New York Times. De ongekende toegang tot de redactie van het Amerikaanse dagblad levert bijzondere interviews op met de redacteuren en verslaggevers die het nieuws rond president Trump brengen.

Garbus laat vanuit het perspectief van correspondenten van het Witte Huis, onderzoeksjournalisten en redacteuren bij The New York Times de uitdagingen, overwinningen en valkuilen zien van de verslaggeving over president Trump, die de vrije pers de oorlog heeft verklaard.

Het uithoudingsvermogen van de politieke verslaggevers van de The New York Times wordt op proef gesteld als ze zich aanpassen aan een non-stop nieuwscyclus, de onvoorspelbaarheid van het Witte Huis en een president die hen ‘de vijand van het volk’ noemt.

Naast de verslaggeving over de president heeft de krant ook haar eigen uitdagingen. De opbrengst van advertenties loopt terug. Digitaal gaat drukken vervangen, podcasts zijn nu synoniem met papier, en Twitter brengt het nieuws als eerste. Kan The New York Times zich aanpassen aan een digitale toekomst zonder iets belangrijks te verliezen in het proces?

Vanaf 29 mei elke dinsdag om 22.55 uur op NPO 2

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
‘Klim naar het licht’ in Haarlem verwelkomt 50.000ste bezoeker
Regio – De organisatie van de toren- en gewelventocht ‘Klim naar het...
Read More
0 replies on “The Fourth Estate vanaf 29 mei, 22.55 uur, op NPO 2”